Arka Kapı dergisi

Siber güvenlik sektörünün dergisi: Arka Kapı

Siber güvenlik sektörünün dergisi Arka Kapı’nın 10. sayısı yayınlandı. Derginin yeni sayısında nelerin bizi beklediğini editörün kaleminden okuyalım:

Kripto para dünyasında sonbaharda yaşananları, Uzman Coin ekibinden Burak Köse sizin için yazdı: Tarihleri, haber başlıkları ve özet bilgileri ile sizleri bekliyor.

Siber Saha ekibinden, Tayfur Özkara, bu defa STMCTF 2019 CAPTURE THE FLAG etkinliğindeydi. Gidemeyenler, göremeyenler için o atmosferi yazdı, merakınızı giderecek olan bilgiler, yarışmacıların yorumlarının da yer aldığı güzel bir saha haberi sizi bekliyor.

Siber güvenlik deyince akıllara hep teknik konular gelirken, Utku Şen yine farklı bir açıdan bakarak devletlerin ve toplumların özelinde, siber güvenlik, mahremiyet ve özgürlük başlıklarında harika bir makale yazdı: Türkiye Çin’den Dijital Distopya mı İthal Ediyor? adlı yazıyı kaçırmayın.

Devletler, milletlerini neden ve nasıl izler, bu durum hangi koşullar altında kabul edilebilir, dünkü yöntemler ne idi, bugünküler neler, sonuçları neler olur, ABD’nin yaklaşımı, Çin’in politikası nasıl bu ve benzeri daha birçok sorunun yanıtını bulabileceğiniz bu harika makaleyi Utku Şen sizler için yazdı, Türkiye Çin’den Dijital Distopya mı İthal Ediyor? adlı makale sizi bekliyor.

Özgür Yazılım Derneği’nden Alper Atmaca’nın kaleminden, Şifre değil Parola, Parola yerine Zarola.adlı yazıda Zarola ile tanışacak, ne zaman, nerede kullanılması gerektiğini ve nasıl kullanıldığını öğrenebileceğiniz ve bir solukta okuyabileceğiniz bir makale sizleri bekliyor.

Yeri başucumuzdan eksik olmayan tarayıcıları ve bizleri izlemek için her an fırsat kollayan ajanların aksiyonlarını ele alan Numan Özdemir, Saldırganlar Tarayıcınızı İzliyor Olabilir: Tarayıcımızdaki Ajanlar adlı makalesinde, “güvenli” bir eklentiye zararlı kodlarını ekledi, gizledi ve yayımladı. Sonuç: Keylogger görevi gören “güvenli” bir eklenti oldu, kaçırmayın, deriz.

Emre Çelikkol’un kaleminden, iOS 13 özelinde harika bir mobil forensic yazısı, Mobile Forensic vs “IOS 13.” sizi bekliyor. Mobile forensic konusunda rüştünü ispatlamış iki büyük şirket olan, Cellebrite ve Magnet şirketlerinin IOS 13’de ne kadar başarılı olduklarını örnekleri ile görebileceğiniz nefis bir makale.

Sektörün vebası denilebilecek atak olan, DDoS atakların enine boyuna ele alındığı bir makale, Bizimkisi bir DDoS Hikâyesi adlı makalede DDoS türlerini, tedbirlerini, geçmişten günümüze yaşanan örnek DDoS vakalarını bulabileceğiniz, ilgili herkesin okuması gereken çok güzel bir makaleyi Serhan W. Bahar sizler için yazdı.

Zararlı yazılım incelemelerinde ve mobil sızma testlerinde sıklıkla kaşılaşılan reflection’ı ele alan, Orta Doğu’nun en hızlı siber güvenlik yazarlarından, Mertcan Coşkuner, Android ve Reflection Kullanımı adlı makaleyi sizin için yazdı, bir nefeste okuyabileceğiniz harika bir makale, kaçırmayın.

İlginizi çekebilir:  7 soruda NATO'nun füze kalkanı projesi

Sunucuların, televizyonların, arabaların hack’lendiği bugünün dünyasında acaba uydular hack’lenebilir mi, öyle ise nasıl? Uydu türleri nelerdir, sinyal analizleri nasıl yapılır, evimden uydu hack’leyebilir miyim? gibi birçok sorunun cevabını ve çok daha fazlasını bulabileceğiniz bu harika yazıyı Murat Şişman sizin için yazdı: Uydular Hack’lenebilir mi?

Bilinirliği ve kullanımı her geçen gün giderek artan konteyner’ların güvenliğini düşündünüz mü hiç? Ayşenur Burak tarafından kaleme alınan, Docker-Konteyner Güvenliğiadlı yazı dizisinin 1. bölümü bu sayımızda yerini aldı, yeni başlayanlar için rehber tadında çok güzel bir makale, kaçırmayın.

Gerek savunma gerek saldırı hattında istihbaratın önemi aşikardır. Bu bakış açısı ile bir yazı dizisi başlatan Halit İnce, bu sayıda OSINT (Açık Kaynak İstihbaratı) – Alan Adlarını ele aldı. OSINT nedir, diyerek başlayan ve operasyonel güvenlik ile devam eden, ilgililerin kaçırmaması gereken güzel bir yazı dizisinin ilk bölümü sizleri bekliyor.

Forensic yazı dizisinde bir önceki sayıda, Windows Forensic’i ele alan Adli Bilişim Mühendisi, İbrahim Baloğlu’nun bu sayıdaki konusu, RDP FORENSIC oldu. RDP Protokol’ünü, ağ bağlantısını, log yapısını, kimlik doğrulamasını, olay anahtarlarını etraflıca ele alan Baloğlu, RDP analizinin nasıl yapıldığını detaylıca anlattığı bu yazıyı keyifle okuyacaksanız.

Gazeteci Sayyara Mammadova tarafından kaleme alınan, Sosyal Medyadan Kripto Paraya: Facebook’un Librası adlı makalede, Facebook Libra ağını kontrol edecek mi, etmeyecek mi, paralel para, Libra aslında ne yapmaya çalışıyor gibi Facebook ve Libra ile ilgili merak edilen birçok soru yanıt buluyor.

Eren Talha Altun tarafından başlatılan, Gazeteciler için Siber Güvenlik adlı yazı dizisinin bu sayıdaki konusu, (gazeteciler özelinde) açık kaynak istihbaratı oldu. İstihbarat çeşitlerini, hazır ve ücretsiz araçların neler olduğunu ve hatta nasıl kullanıldığını görebileceğiniz çok güzel bir yazı sizleri bekliyor.

Uslanmaz öğrenci, Ziyahan Albeniz tarafından kaleme alınan, Web’i Devlerden Geri Almak. adlı makale sizler için kaleme alındı, haydi Web’i Devlerden Geri Alalım.

Bu sayımız için son sorumuz: Robotlar Hack’lenirse Ne olur? Dünyayı ele mi geçirirler, fidye mi isterler, cinayet mi işlerler yoksa tam aksi mi olur? Sadullah Ali Aslan’ın kaleminden, Robotlar Hack’lenirse Ne olur? sizleri bekliyor.

Yazılımcılar için okuma listesi ile Muhammed Hilmi Koca büyük bir uğraş sonucu derlediği yeni liste ile karşımızda.

Siber Sözlük ekibi tarafından açıklanan yeni kavramlar dergimizin sonunda, sözlük bölümünde yer alıyor.

Dergiye bu adresten ulaşabilirsiniz: https://www.abakuskitap.com/urun/arka-kapi-dergi-10-sayi

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir