Solar Impulse 2016’ya kadar mola verdi

İsviçreli uçuş ekibi güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse uçağının dünya turunu tamamlama çabasına bu yıl için son verdi.

Solar Impulse’ın pilleri Japonya-Hawaii uçuşunun son ayağında hasar gördü. Pillerin onarımının aylarca süreceği tahmin ediliyor.

Uçak bakım çalışmaları boyunca Büyük Okyanus’taki durağı Kalaeloa havaalanında kalacak. Uçak 2016’da yeniden havalanmadan önce deneme uçuşları yapacak.

Solar Impulse’ın gelecek yılın Nisan’ında Hawaii’den ABD’nin batı kıyısına uçması bekleniyor. Bu dönemde hava koşullarının uçağın Amerika’yı aşması için uygun olacağı; uçağın daha sonra Atlas Okyanusu’nu geçerek bu yıl Mart’ta dünya turunun başladığı Abu Dabi’ye döneceği kaydedildi.

SolarImpulse

Güneş enerjisiyle çalışan uçağın dünya çevresinde uçma projesinin yarıda kalması düş kırıklığı yarattıysa da proje başlıca hedeflerine ulaştı.

BBC’nin haberine göre, uçağın pilotu André Borschberg, bu ayın başında Solar Impulse ile Nagoya’dan Kalaeloa’ya gittiğinde havacılık rekoru kırmış, 7.200 kilometreyi 118 saatte tamamlamıştı.

Bununla, bir pilotun kullandığı güneş enerjili uçaklar alanında çeşitli aşamalar kaydedildiği gibi, yakıtsız bir uçakla yeniden tek başına yapılan en uzun süreli uçuş rekoru da kırıldı.

Ancak bu sırada Borschberg’in uçağındaki pil sistemi de aşırı düzeyde ısındı. Pil üniteleri planlandığı şekilde çalıştıysa da üniteleri kaplayan aşırı düzeydeki yalıtım, ısının kontrol altında tutulmasını büyük ölçüde zorlaştırdı.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Facebook, kullanıcıları fiziksel mağazalara gönderiyor

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir