Micro Focus

Siber güvenliksiz dijitalleşme bütçeye zarar veriyor

Dünyanın 50 ülkesinde 18 bin çalışanıyla 40.000 kurumsal müşteriye dijital dönüşüm hizmeti sunan Micro Focus, kurumları dijitalleşme ve siber güvenlik konusunda uyarıyor. Micro Focus Türkiye ve Yunanistan Genel Müdürü Deniz Kırca, tehditlerin dijital olduğu yerde güvenliğin de dijital olması gerektiğini belirterek, şirketlerden sadece 3’te 1’inin yapay zeka ve otomasyon yatırımının yanında siber güvenliği de düşündüğünü […]

Faruk Bilir

Prof. Dr. Faruk Bilir: 7751 başvurudan 5968’ini sonuçlandırdık

Kamudaki en yetkili isimleri konuk eden Dijital Gündem, başarı ile geride bıraktığı ilk sezon etkinliklerinin ardından, ikinci sezona, 10 Şubat’ta gerçekleştirilen “Dijital Dünyada Kişisel Verilerin Korunması” başlıklı video konferans ile başladı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, kurumun kuruluşundan beri yapılan 7751 başvurudan 5968’ini sonuçlandırdıklarını söyledi. Faaliyetleri […]

WhatsApp

WhatsApp’ın dijital gözetim dayatmasına KVKK’dan inceleme

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), kullanıcılarına kabul etmeyi mecbur kıldığı yeni gizlilik sözleşmesi nedeniyle WhatsApp hakkında resen inceleme başlattı. Açıklama, KVKK’nın toplantısı sonrası yapıldı. KVKK, konuyu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile ilgili Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 15 inci maddesinin açık rıza, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkelerle ilgili hükümlerine bakarak […]

Adform

Adform, oyun içi reklâm için Anzu ile iş birliği yaptı

Adform MEA ve APAC Bölgeleri Satış Direktörü Cem Eroğlu, 2020 yılında küresel programatik reklam harcamalarının 98 milyar doları aşmasını ve dijital reklam harcamalarının yüzde 68 büyümesini beklediklerini belirtti. Dünyanın ilk bağımsız ve tam entegre küresel pazarlama platformu Adform, gelişmiş oyun içi reklam çözümü Anzu.io iş birliğiyle oyunlarda programatik reklam dönemini başlatıyor. Ortaklık ile Adform FLOW […]

Micro Focus denizkirca

Yazılım devi Micro Focus Türkiye Ar-Ge yatırımı ile büyüdü

2020 Micro Focus için beklentilerinin üzerinde bir büyüme yılı olarak geride kalıyor. Yıl içinde Atar Labs ile Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki en büyük satın almasını gerçekleştiren şirket, “Micro Focus Virtual Realize Tour ‘20” ile de sektörün en önemli etkinliklerinden birine imza attı. Dijital dönüşümün ve bilişim teknolojilerinin ön plana çıktığı 2020’yi hedeflerinin üzerinde bir büyümeyle […]

telkoder HalilNadirTeberci

TELKODER’den Ulusal Veri Stratejisi önerileri

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) ülkemizde Ulusal Veri Stratejisi’nin oluşturulması noktasında önerilerini paylaştı. 2022 yılında 350 milyar doları geçmesi beklenen bulut pazarından[1] ülkemizin hak ettiği payı alması gerektiğini vurgulayan TELKODER, yetkili kurumlara; konuyu veri güvenliği, kişisel verilerin korunması, ticari verilerin korunması, siber güvenlik gibi her yönüyle ele almaları ve bazı uluslararası şirketlerin tekel davranışlarının önüne […]

Unutulma hakkı farukbilir

‘Unutulma hakkı ile ifade özgürlüğü arasında denge olmalı’

Kişisel verilerin korunmasında farkındalık konusu, 12 Kasım’da gerçekleştirilen 3’üncü e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde masaya yatırıldı. Etkinliğin açılış konuşmacılarından Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, “Unutulma Hakkı” kavramı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Etkinlikte, kişisel verileri koruma uzmanlarının yanı sıra bu alanda faaliyet gösteren siber güvenlik firmalarının temsilcileri ve hukukçular, konuyu […]

e-Safe

3. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi ilk kez hibrit düzenlenecek

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) binasında, 12 Kasım’da gerçekleştirilecek. Bu konuda duayen kabul edilen, 20’ye yakın konuşmacının sunumlar yapacağı etkinlik, kişisel verilerin korunması konusunda bir farkındalık yaratmayı hedefliyor. Etkinlik, COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl hibrit etkinlik formatına uygun şekilde, hem fiziksel olarak hem de çevrim içi […]

faruk bilir KVKK

‘KVKK’yı farklı sektörlere uyarlamaya çalışıyoruz’

Dijital Gündem etkinliğine konuşmacı olarak katılan Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun, farklı sektörlerde farklı şekillerde uygulanabilmesine yönelik olarak çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 23 Temmuz’da gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü, Bilişim Medyası Derneği Başkanı ve gazeteci Musa Savaş üstlendi. Etkinliğin diğer konuşmacıları ise Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı […]

faruk bilir KVKK

Bilişim STK’ları ile KVKK Başkan Faruk Bilir buluşuyor

Dijital Gündem, başarı ile geride bıraktığı ilk sekiz etkinliğinin ardından, “Bilişim STK’ları ve KVKK” konulu dokuzuncu video konferansını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Moderatörlüğünü, Bilişim Medyası Derneği Başkanı ve gazeteci Musa Savaş’ın üstlendiği ve kamudaki en yetkili isimler ile bilişim ve telekom sektörlerini temsil eden önemli oyuncuları bir araya getiren etkinlikler serisinin bu haftaki konuğu ise Kişisel Verileri […]

Netflix

Evden çalışan işletmelerde veri güvenliğinin 10 püf noktası

Türkiye’nin yerli ve milli Donanımsal Güvenlik Modülü’nü üreten Procenne, uzaktan çalışan kurum ve kuruluşlar için dijital güvenliğin önemine dikkat çekti İşletmelerin pek çoğunun evden çalışma düzenine geçtiği şu günlerde şirketlerin en önemli gündem maddelerinin başında dijital güvenlik konusu geliyor. Dijital güvenlik, ağa bağlı olan sistemlerin yazılımının, donanımının ve verilerinin yetkisiz erişimlere karşı korunmasını ifade ediyor. […]

Translate »