e-Safe

e-Safe’te gündem: Dijital çağda kişisel verilerin korunması

Artan teknoloji kullanımı ile birlikte siber güvenlik gittikçe önem kazanmaya başladı. Siber saldırıların özellikle hedef aldığı kişisel veriler ve bu verilerin korunmasıyla ilgili olarak farkındalık yaratan çalışmalar yapan e-Safe, bu yıl da çok konuşulacak bir etkinlik düzenliyor. Kişisel veri ihlalleri ve siber tehditlere karşı alınması gereken önlem detaylarının konuşulacağı 5’inci e-Safe Kişisel verileri Koruma Zirvesi’nde […]

Dijital Depo

Türk Telekom, Dijital Depo Kurumsal adlı bir hizmet başlattı

Türk Telekom, Dijital Depo Kurumsal hizmetini başlattı. Türk Telekom, bu hizmetle, kurumsal müşterilerinin verilerini bulut ortamında saklama, her cihazdan kolayca ulaşabilme ve dosyalar üzerinde ortak çalışabilme taleplerini karşılamayı hedefliyor. Böylece kurumlar, kurum içi ve dışı dosya paylaşımı, büyük dosya transferi, eş zamanlı ortak çalışma gibi yetkinlikleri olan Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) uyumlu bu servisten […]

Trend Micro

Beyza Piliç, BT güvenliğini Trend Micro çözümleriyle sağlıyor

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alan Beyza Piliç, BT altyapısının ve kullanıcıların güvenliğini sağlamak için Trend Micro çözümlerini tercih etti. Tüm üretim aşamalarında otomasyon sistemlerine geçerek dijital dönüşüm konusunda büyük ilerleme kaydeden ISO 500 listesinde ilk 250 firma arasında yer alan Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Beyza Piliç, siber saldırılara karşı üst düzey […]

Programattik

Yeni nesil teknoloji alanlarında 2022’de öne çıkacak gelişmeler

Dijital dönüşüm stratejileri pandeminin de etkisiyle her sektörde önemini artırırken ortak iş zorluklarının çözülmesi, daha verimli iş süreçleri elde edilmesi ve dijitalleşme hedeflerine hızla ulaşılması noktasında teknoloji yatırımlarını da vazgeçilmez hale getiriyor. Keza; Gartner’a göre dünya çapındaki bilgi teknolojilerine yönelik harcamalar %5,5’lik bir artışla 2022’de 4,5 trilyon dolara ulaşacak. Hal böyle olunca harcamaların yoğunlaşması beklenen […]

Veri ihlali

Veri ihlali yaşandığında yapılması gerekenler

Veri ihlalleri her geçen gün artıyor. Şirketler dijital yeteneklerini ve hizmet yelpazelerini geliştirdikçe risklerini de artırıyorlar. Siber güvenlik şirketi ESET artan veri ihlalleri sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenleri sıraladı. Günümüzde dünya genelindeki veri ihlalleri, olay başına 4,2 milyon Amerikan dolarından daha fazlaya mal oluyor. Kuruluşlar dijital altyapılarını güçlendirirken, şirketin saldırı yüzeyini de genişletiyorlar. ABD’de 2021 […]

Video Kolaj

Kişisel veri güvenliği kurumların DNA’sının bir parçası haline gelmeli

15 yılı aşkın bir süredir bankacılık, telekom, turizm, hizmet, perakende ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet gösteren Kafein Teknoloji, pandemi ile birlikte kişisel verilerin öneminin arttığına vurgu yapıyor. Ulusal ve global pek çok müşterinin teknoloji yazılımı ve yönetimi alanındaki ihtiyaçlarına yanıt veren halka açık yazılım şirketi Kafein Teknoloji’nin ürün ve proje departanı lideri Ersin Bitirgen, Türkiye’nin lider […]

Veri ihlali

Veri ihlali öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler neler?

Kişisel Verilerin Korunmasında İdari ve Teknik Tedbirler konusu, 17 Haziran’da gerçekleştirilen 4’üncü e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde masaya yatırıldı. Etkinliğin açılış konuşmacılarından Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, veri ihlalleri öncesinde yapılması gerekenler ile olası bir ihlal sonrasında yapılması gerekenleri anlattı. Etkinlikte, kişisel verileri koruma uzmanlarının yanı sıra bu alanda faaliyet […]

idari ve teknik tedbirler

4. e-Safe’te idari ve teknik tedbirler masaya yatırılacak

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) binasında, 17 Haziran’da gerçekleştirilecek. Bu konuda duayen kabul edilen, 20’ye yakın konuşmacının sunumlar yapacağı etkinlik, kişisel verilerin korunması ile ilgili en önemli konulardan biri olan idari ve teknik tedbirleri masaya yatırmayı hedefliyor. Etkinlik, COVID-19 salgını nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu […]

Kafein Teknoloji

Kafein Teknoloji, Micro Focus LLC ile uluslararası arenada

Kafein Teknoloji’nin Türk mühendis ekibiyle geliştirdiği, gerçek verilerin korunmasını bir üst düzeye taşıyan Test Data Management (TDM) ürünü, tüm dünyada satılmak üzere küresel yazılım sağlayıcısı Micro Focus LLC’nin ürün kataloğuna girdi. Dijitalleşme ve artan uygulama kullanımları sonucunda, kurumların bu ihtiyaca karşılık verecek üretim ve yönetim ihtiyaçları da artıyor. Yazılım çözümleri ve KVKK alanındaki lider uygulamaları […]

Micro Focus

Siber güvenliksiz dijitalleşme bütçeye zarar veriyor

Dünyanın 50 ülkesinde 18 bin çalışanıyla 40.000 kurumsal müşteriye dijital dönüşüm hizmeti sunan Micro Focus, kurumları dijitalleşme ve siber güvenlik konusunda uyarıyor. Micro Focus Türkiye ve Yunanistan Genel Müdürü Deniz Kırca, tehditlerin dijital olduğu yerde güvenliğin de dijital olması gerektiğini belirterek, şirketlerden sadece 3’te 1’inin yapay zeka ve otomasyon yatırımının yanında siber güvenliği de düşündüğünü […]

Faruk Bilir

Prof. Dr. Faruk Bilir: 7751 başvurudan 5968’ini sonuçlandırdık

Kamudaki en yetkili isimleri konuk eden Dijital Gündem, başarı ile geride bıraktığı ilk sezon etkinliklerinin ardından, ikinci sezona, 10 Şubat’ta gerçekleştirilen “Dijital Dünyada Kişisel Verilerin Korunması” başlıklı video konferans ile başladı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, kurumun kuruluşundan beri yapılan 7751 başvurudan 5968’ini sonuçlandırdıklarını söyledi. Faaliyetleri […]

Translate »