e-Safe

7. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi Ankara’da düzenlendi

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda yapılan değişiklikleri “sınırsız veri işleme” ya da “denetimsiz veri aktarımı” olarak yorumlamamak gerektiğini ifade etti. Bilir, Kurulun henüz bir ülkeyi veri aktarımı noktasında güvenli ülke olarak belirlemediğini de anlattı. 7. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, “Türkiye’de ve Dünyada Kişisel Verilerin Korunmasında […]

Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’

Kişisel verilerin korunmasında yeni dönem

7. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, 22 Mayıs 2024 tarihinde Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nda (KVKK) gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, Emniyet ve Türksat yetkilileri Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’ne katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi devlet yetkililerine ait görüntüler montajlanarak oluşturulan deepfake içeriklerinin zararları ve geliştirilen çözüm önerileri ele alınacak. Tüm dünyada önemi giderek artan kişisel veri güvenliği […]

Armongate

Armongate ile KVKK’ya uyumlu hızlı ve güvenli ziyaretçi yönetimi

Ziyaret nedeniyle binalara giriş için kişilerden TC kimlik kartını, pasaport ve ehliyetleri isterken KVKK metni onaylatılarak kişinin rızasının alınması; ziyaret sonunda ise kişisel verilerin geri getirilemeyecek şekilde silinmesi gerekiyor. Geçiş sistemlerinin yenilikçi markası Armongate bina girişlerinde kimlik, ehliyet, pasaport veya araç ruhsatı alınması uygulamasına son vererek kişisel verilerin korunmasında öncü bir rol üstleniyor. Modern çalışma […]

Redington

Redington Türkiye ve GovernID’den iş birliği

Redington Türkiye, KVKK ve GDPR uyum otomasyonu çözümleri sunan yazılım ve bilişim teknolojileri şirketi GovernID’nin tüm çözümlerinin Türkiye’deki ve CIS Bölgesi’ndeki tek yetkili dağıtıcısı oldu. Türkiye’nin en köklü katma değerli teknoloji distribütörü Redington Türkiye, kurumların KVKK, GDPR ve CPRA gibi yasal düzenlemelere uyum sağlama zorluklarını ‘Uçtan Uca Uyum Otomasyonu ve Orkestrasyonu’ yaklaşımıyla basitleştiren GovernID ile […]

KVKK

KVKK Başkanı Prof. Dr. Bilir: 232 milyon TL idari para cezası kesildi

6. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi bu yıl KVKK Merkez Binası’nda “Yapay Zekâ ve Kişisel Verilerin Korunması” temasıyla gerçekleştirildi. e-Safe Kurucusu ve Zirve Başkanı Musa Savaş’ın açış konuşmasıyla başlayan zirvede konuşan Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, şunları kaydetti: “Zirvenin bu yılki teması ‘Yapay Zekâ ve Kişisel Verilerin Korunması’ olarak belirlendi. […]

e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi

Yapay Zekâ ve Kişisel Verilerin Korunması konuşulacak

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, Ankara’daki Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) binasında, 3 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Alanında otorite kabul edilen, 20’ye yakın konuşmacının sunumlar yapacağı etkinlik, bu yıl da çok ses getirecek. Hem siber güvenlik hem de kişisel verileri koruma konusunda belki de en önemli noktalardan biri de farkındalık. Kişisel verilerin korunması, […]

intenseye

intenseye, iş güvenliğinde 3D anonimleştirme tekniğini duyurdu

Yapay zekâ destekli iş sağlığı ve güvenliği (İSG) platformu intenseye, çalışan gizliliğini en üst düzeyde korurken İSG risklerini önlemeye yönelik en son teknolojisini tanıttı. Faaliyet gösterdikleri üretim tesisleri ve fabrikalarda çalışanların kimliklerini korumak için uzun süredir yüz bulanıklaştırma teknikleri kullanan intenseye, veri gizliliğine verdiği önemi SOC 2 Tip I ve II sertifikaları ile kanıtlayarak KVKK […]

Cube Demoday

Cube Demoday derin teknoloji girişimlerini konuk etti

Derin teknoloji odaklı 10 girişimin sahneye çıktığı Cube Demoday’23 etkinliği, Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi Cube Incubation ev sahipliğinde gerçekleşti. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı: Cybercube” projesinde yer alan girişimlerinde yer aldığı 10 derin teknoloji odaklı girişim Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi Cube Incubation ev sahipliğindeki Cube Demoday’23 etkinliğinde sahne aldı. […]

Veri Koruma Günü

28 Ocak Veri Koruma Günü nedir?

Kişisel verilerin korunmasında uluslararası açıdan bir milat olarak kabul edilen “Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tâbi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunması Sözleşmesi” kısa adıyla “108 Sayılı Sözleşme”nin imzaya açıldığı 28 Ocak tarihi, “Veri Koruma Günü” olarak kutlanmaya devam ediyor. KVKK, Veri Koruma Günü’nü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde “108 Sayılı Sözleşme’nin 42. Yılında […]

Türkiye Girişimcilik Vakfı

Redington Türkiye ve SealPath’den stratejik iş birliği

Redington Türkiye, dünya çapında 25’ten fazla ülkede hizmet veren Avrupa’lı IRM/EDRM, Güvenli Dosya Paylaşımı, Kriptolama ve Veri Sınıflandırma çözümleri lider markası SealPath ürünlerinin Türkiye’deki yetkili dağıtıcısı oldu. Türkiye’ye bilişim sektöründeki global deneyimini aktaran kurumsal teknoloji distribütörü ve danışmanı Redington Türkiye, veri odaklı güvenlik teknolojileri sağlayıcısı SealPath ile şirketin IRM (Bilgi Hakları Yönetimi), Güvenli Dosya Paylaşımı, […]

Tedarik zinciri

Siber güvenlik sektöründe 2023 yılı trendleri açıklandı

BeyazNet Strateji Kurulu 2023’te öne çıkacak siber güvenlik trendlerinin ayrıntılarını duyurdu. Uzaktan çalışmadan nesnelerin internetine, siber saldırı şekillerinden devlet destekli saldırılara, siber güvenlik okuryazarlığından veri ihlallerine gelecek yılın trendleri açıklandı. Dünyada 90’lı yıllarda başlayan dijital dönüşümün hızı her geçen gün artıyor. 2000 yılı tarih sorunuyla dünyada popüler olan siber güvenlik, her geçen gün önemini daha […]