reklam

Dijital reklâmda çerez sonrası dönem başlıyor

Web tarayıcıların kişisel gizliliği ön plana aldıkları bir dönem başlıyor. Kullanıcının ziyaret ettiklerinin dışındaki sitelerin bilgi toplamasını ve işlemesini sağlayan üçüncü taraf çerezleri devre dışı bırakma konusunda Firefox ve Safari’ye Google da Chrome ile katılacağını açıkladı. Adform Türkiye Ülke Müdürü Cem Eroğlu, dijital reklâm ve pazarlama dünyasını yakından ilgilendiren gelişme sonrasında yapılması gereken hazırlıkları ve […]

KVKK uyumluluğu

KVKK uyumluluğu için alınacak 17 teknik tedbir

KVKK’nın şirketler özelinde dikkate aldığı en önemli noktalardan biri de verilerin korunmasında şirketlerin alması gereken teknik tedbirleri alıp almadığıdır. Tek bir siber güvenlik ürün ya da hizmetinin kişisel verileri korumada tam etkinlik sağlamayacağını aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, şirketlerin tam kapsamlı KVKK uyumluluğu için dikkate alması gereken 17 teknik tedbirin bulunduğunu belirtiyor. Kişisel verilerin […]

Veri gizliliği

Veri gizliliği için çok önemli püf noktaları

Verinin önemine ve korunmasına yönelik farkındalık yaratmak için Avrupa ve Amerika’da kutlanan Veri Koruma Günü’nde, Türkiye’de de veri güvenliği bilincini artırmak hedefleniyor. Her yıl 28 Ocak’ta kişisel verilerin gizliliğine ve korunmasına yönelik çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, şirketlere ve kullanıcılara verilerine sahip çıkmalarının vaktinin geldiğini belirtiyor. Gitgide verilere yönelik siber saldırıların […]

kişisel veriler

İsteyen herkes kişisel verilerini sildirebilir

Şirketlerin verilerine yönelik saldırılar arttıkça kişilerin endişeleri de artıyor. KVKK ile kişisel verilerin korunması ve işlenmesi konusunda şirketlere yüklenen sorumlulukların dışında bireylere de önemli hakların kazandırıldığını aktaran Siberasist Hukuk Danışmanı Avukat Beliz Özkırım, kişisel verisi işlenen tüm vatandaşların kanunların izin verdiği ölçüde kişisel verilerini sildirebileceğini belirtiyor. 2019 yılının rekor veri ihlalleri ile geçmesi, şirketlerin veriyi […]

siber güvenlik veri ihlâli

2019’da KVKK’ya 35 veri ihlâli bildirimi yapıldı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na (KVKK), 2019’da 35 veri ihlali bildirimi yapıldı ve 1 milyondan fazla kişi etkilendi. Bankacılık, turizm, sağlık ve havacılık gibi birçok kişisel verinin işlendiği sektörlerden gelen veri ihlali bildirimleri ise dikkat çekti. KVKK’ya bildirilen ihlallerden daha fazlasının gerçekleştiğini belirten Siberasist Genel Müdürü Serap Günal’a göre, veri ihlallerine karşı şirketlerin gerekli hukuki ve […]

Snatch ransom software

KVKK ve GDPR uyumunuzu tehlikeye atan virüs: Snatch

Sophos’un 2020 yılına damga vuracak en önemli tehditler arasında gösterdiği Snatch, gelişmiş saldırı teknikleri eşliğinde geri döndü. Üstelik bu kez sadece kurumların işleyişini durdurmakla kalmayıp, saldırı öncesinde bilgi sızmasına neden olarak KVKK ve GDPR kanunları uyarınca büyük cezalarla karşılaşma ihtimalini de gündeme getiriyor. Güvenlik çözümleri üreten Sophos, Snatch adı verilen fidye yazılımının değişen saldırı tekniklerini […]

siber tehditler

2020’de bizi bekleyen siber tehditler

Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs, 2020 yılında ön plana çıkacak siber saldırı trendlerine yönelik öngörülerini açıkladı. Oldukça yoğun siber güvenlik olaylarıyla geçen 2019’un ardından 2020’de de siber saldırıların artacağını ve özellikle yapay zeka destekli siber savunma araçlarının kullanılacağını vurgulayan Bitdefender Antivirüs uzmanları, 2020 yılına yönelik 10 siber güvenlik tahminini paylaşıyor. Fidye yazılımı […]

KVKK gdpr

KVKK ve GDPR uyumluluğu için 5 püf noktası

Şirketler, KVKK ve GDPR’ye uyum konusundaki uygulama ve tavsiyelerinin çoğunu oldukça teknik ve karmaşık buluyor. Uyumluluk konusunda endişelere kapılan şirketler için önerilerde bulunan Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, şirketlerin KVKK ve GDPR uyumluluğu için izlemeleri gereken 5 adımı sıralıyor. KVKK ve GDPR’ye uyum sağlamak ve yönetmeliğe göre hareket etmek isteyen şirketler, bu konuda alınacak hukuki […]

Alain Soria

Her saniye 4 yeni zararlı yazılım ortaya çıkıyor

Dijital hayatımız ağır saldırı altında. Aslında sadece bizi ilgilendiren özel verilerimiz siber hırsızların iştahını kabartıyor. Evde veya işte, bilgisayar ve telefonlarımız her saniye en az 4 yeni zararlı yazılım tarafından yoklanıyor. Türkiye’nin lider antivirüs markası ESET, bu saldırı yağmuruna cevap verecek ve ‘özel olanın özel’ kalmasını sağlayacak 2020 sürüm güvenlik yazılımlarını piyasaya sundu. Yeni yazılımlar, […]

siber güvenlik

Veri ihlali 3 milyon kişiyi etkiledi

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) 2016 yılında kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemek amacıyla çıkarıldı. Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun verilerine göre; 2017 yılından 2019 yılı Ekim ayına kadar KVKK’na 129 “veri […]

Siberasist

KVKK ve GDPR uyumluluğu için Siberasist iş başında

Şirketlerin KVKK ve GDPR’ye tam uyumlu hale gelebilmesi için bilişim güvenliği ve hukuk danışmanlığı hizmetlerini tek bir çatı altında toplayan Siberasist, düzenlenen özel bir lansmanla tanıtıldı. Bilişim güvenliği yazılımı ve donanımı üreticilerinin ülke temsilcilerinin de yer aldığı etkinlikte konuşan Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, veri koruma kanunlarına uyumluluk sağlamak isteyen şirketler için siber güvenlik uzmanlarını […]

Translate »