WhatsApp

WhatsApp’tan geri adım: Gizlilik Sözleşmesi 15 Mayıs’a ertelendi

Kullanıcılarına verilerini Facebook’la paylaşmayı kabul etmeleri için 8 Şubat’a kadar süre veren WhatsApp, gelen tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kaldı. Veri paylaşmayı kabul etmeyenlerin 8 Şubat’tan sonra platformu kullanamayacaklarını açıklayan Whatsapp, yapılacak değişikliği daha iyi anlatabilmek içinuygulamayı 15 Mayıs’a ertelediğini duyurdu. Yeni gizlilik sözleşmesiyle ilgili WhatsApp’ın açıklamasında, “Şimdi, insanlardan şartları incelemelerinin ve kabul etmelerinin […]

Paymes_SabricanZaim_SehlemAkbulut_HasanJabbarov

Paymes 2020’de 3,5 kat büyüyerek cirosunu 4’e katladı

Türkiye’nin en çok kullanıcıya sahip ödeme platformu Paymes 2020 yılında 3,5 kat büyüdü ve 1,5 milyar ödeme işlemine aracılık ederek cirosunu 4’e katladı. 2020 yılında Türkiye’de sosyal ticaret yaklaşık %80 oranında büyüdü ve sosyal ticaret yapan 1 milyon satıcıdan 589.244’ü ödemelerini Paymes aracılığıyla gerçekleştirdi. Türkiye genelinde 2020’de sosyal ticarette en çok büyüyen bölge ise Doğu […]

WhatsApp

WhatsApp’ın dijital gözetim dayatmasına KVKK’dan inceleme

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), kullanıcılarına kabul etmeyi mecbur kıldığı yeni gizlilik sözleşmesi nedeniyle WhatsApp hakkında resen inceleme başlattı. Açıklama, KVKK’nın toplantısı sonrası yapıldı. KVKK, konuyu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile ilgili Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 15 inci maddesinin açık rıza, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkelerle ilgili hükümlerine bakarak […]

WhatsApp

SSB İsmail Demir: WhatsApp bir ulusal güvenlik sorunu

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, WhatsApp sözleşme güncellemesine ilişkin olarak konunun ulusal güvenlik sorunu olduğuna dikkat çekti. Bloomberg HT’nin haberine göre Demir, Ulak sisteminin yaygın kullanımını önemsediklerini belirtti. Demir, konuyla ilgili olarak, “(WhatsApp) Bu konu bir ulusal güvenlik sorunu. Kurumlarla birlikte çalışmalıyız. Ulak sisteminin yaygın kullanımını önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. WhatsApp’ın sözleşmesini güncelleyeceğini duyurmasına takiben Cumhurbaşkanlığı […]

WhatsApp

WhatsApp dayatması Kişisel Verileri Koruma Kurulu gündeminde

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, WhatsApp’ın “zorunlu güncelleme” kararının 12 Ocak 2021 günkü toplantıda ele alınacağını duyurdu. Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun konuyla ilgili açıklamasında şöyle denildi: “Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü […]

Mark Zuckerberg facebook

Facebook ve WhatsApp’a Rekabet Kurulu soruşturma başlattı

Türkiye’deki WhatsApp kullanıcılarına verilerini Facebook’la paylaşma zorunluluğu getirilmesi Rekabet Kurulu’nu harekete geçirdi. Kurul, WhatsApp’ın sahibi olan Facebook hakkında resen soruşturma başlattı ve verilerin paylaşılması zorunluluğunu durdurdu. Rekabetin Korunması Kanunu’nun ihlal edip edilmediğinin tespitinin amaçladığı belirtilen duyuruda, telâfisi mümkün olmayacak zararlar doğabileceği belirtilerek veri paylaşımının durdurulmasına karar verildiği ifade edildi. Sektörde tekel durumunda olan Facebook, kullanıcı […]

WhatsApp

‘İzlenmeyi kabul etmeyen WhatsApp’ı 8 Şubat’a kadar silsin’

Facebook Türkiye, yazılı bir açıklama yaparak, yeni kullanıcı sözleşmesini kabul etmeyenlerin 8 Şubat’a kadar uygulamayı silerek platformu terk etmeleri gerektiğini duyurdu. Şirketin kendini savunmak amacıyla hazırladığı ve basına gönderdiği açıklaması harfi harfine şöyle: WhatsApp olarak insanların uygulama üzerinden alışveriş yapmalarını ve işletmelerden destek almalarını kolaylaştırmak istiyoruz. Şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle […]

WhatsApp

Facebook ile bilgilerini paylaşmayana WhatsApp yasak

Kullanıcılarına ait kişisel bilgilerde ilgili kurallarını güncelleyen iletişim uygulaması Whatsapp, Şubat ayından itibaren aynı sosyal iletişim ağı içindeki Facebook şirketleriyle, kullanıcılarına ait daha fazla özel bilgi paylaşabilecek. Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’in dev bir ticari iletişim ağı oluşturma stratejisi doğrultusunda güncellenen kurallara göre, kullanıcıların birbirleriyle yaptığı özel görüşmeler Facebook ile paylaşılmasa da ticari bilgilerin verilerin paylaşılmasının […]

CBOT Kurucu ve CEO’su Mete Aktaş

COVID-19 etkisiyle müşteri davranışı nasıl değişti?

Günlük yaşamını dijital olarak sürdüren, dünyadaki dönüşüme ayak uyduran milyonlarca tüketici; şirketleri ve markaları da dönüşüme zorlamayı sürdürüyordu. İletişimden alışverişe, eğlenceden bilgi paylaşımına kadar geniş bir dijital deneyimden söz ediyoruz. Dijital tüketiciler online alışveriş yapıyor, sosyal medyadan, sitelerden yorum okuyor-değerlendirme yapıyor, film izliyor, WhatsApp’tan birçok işini çözüyor. Bu yeni dijital tüketici tipi, bir süredir şirketlerin […]

Siber dolandırıcılar

Siber dolandırıcılar tarafından istismar edilen hizmetler neler?

Kaspersky araştırması, küçük ve orta ölçekli işletmelerde çalışanların en sık eriştiği web hizmetlerini ortaya çıkardı. Bunlar arasında yer alan YouTube, Facebook, Google hizmetleri ve WhatsApp, aynı zamanda kötü niyetli kişiler tarafından kimlik avı için en çok istismar edilenlerin başına geliyor. Kurumlar çalışanlarının hangi web hizmetlerini kullanılabileceği konusunda farklı önceliklere ve izinlere sahip olsalar da, her […]

sosyal medya

Meclis’ten geçen sosyal medya düzenlemesinde neler var?

Twitter, Facebook gibi milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya şirketlerine, bir dizi yükümlülük ve yaptırım öngören yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Salı günü toplanan Meclis Genel Kurulu, uzun bir oturumun ardından yapılan oylamada sosyal medya düzenlemesini kabul etti. AK Parti ve MHP’nin ortak imzasıyla Meclise gelen düzenleme, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınları […]