Tether

Tether ve Bitfinex, Qubes işletim sistemine bağış yaptı

Tether ve Bitfinex finansal teknolojilerin gelişimine yönelik adımlarına bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda iş birliği geliştiren şirketler, yaptıkları resmî açıklamayla Qubes işletim sistemini desteklemek adına kamu bağışında bulunduklarını duyurdu.

İlk ve en yaygın kullanılan stablecoin’e güç veren blockchain özellikli platform tether.to’yu işleten Tether Operations Limited (Tether) ve son teknoloji dijital varlık ticaret platformu Bitfinex, veri güvenliği ve gizliliğinin özü olarak kabul edilen bir işletim sistemi olan Qubes OS’ın açık kaynaklı gelişimini desteklemek için kamu bağışı sağlamak üzere güçlerini birleştirdi.

Tether ve Bitfinex’in 100 bin USDT değerindeki bağışı, güvenli ve merkezi olmayan teknolojilerin geliştirilmesini sağlayan projeleri destekleme konusundaki kararlılıklarının altını çiziyor. Her iki şirket de Qubes OS’a yaptıkları katkılarla inovasyonu teşvik etmeye ve bireyleri dijital varlıklarını ve kişisel bilgilerini koruma konusunda güçlendirmeye çalışıyor.

“Bu adım, açık kaynaklı girişimleri desteklemeye olan bağlılığımızı temsil ediyor”

Dijital çağda gizlilik ve güvenliğin büyük önem taşıdığının farkında olarak hareket ettiklerini belirten Tether ve Bitfinex’in CTO’su Paolo Ardoino, “Bu nedenle, demir kaplı güvenliğiyle tanınan son teknoloji bir işletim sistemi olan Qubes OS’ın geliştirilmesini desteklemekten memnuniyet duyuyoruz. Bu adım, inovasyonu teşvik eden ve bireyleri dijital yaşamlarının kontrolünü ele almaları noktasında güçlendiren açık kaynaklı girişimleri desteklemeye olan bağlılığımızı temsil ediyor.” ifadelerini kullandı.

Qubes OS, açık kaynaklı bir proje olarak öne çıkıyor

Qubes OS, sağlam güvenlik mimarisi ve kullanıcı gizliliğini korumaya yönelik yenilikçi yaklaşımıyla ünlü Bitcoin fenomenleri ve özgürlük aktivistleri tarafından önemli ölçüde takdir gören açık kaynaklı bir proje olarak öne çıkıyor. İşletim sistemi, Xen tabanlı sanallaştırmadan yararlanarak, farklı görevleri ve uygulamaları “qubes” adı verilen ayrı sanal makineler içinde izole edebiliyor ve geleneksel işletim sistemlerini aşan bir güvenlik düzeyi sağlayabiliyor. Bu yaklaşım, finansal işlemler, hassas bilgilere erişim veya güvenli iletişim gibi hassas görevlerin yürütülmesi için son derece güvenli bir ortam sunuyor.

İlginizi çekebilir:  Siber suçlular şirketlerin ve kripto paraların peşinde

Bana Yalan Söylediler [İnternet ve Gerçek Yüzümüz] – Seth Stephens-Davidowitz

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir