TikTok

TikTok fenomeni canlı yayında öldürüldü

Çin’de, canlı yayın sırasında eski kocası tarafından üzerine benzin dökülerek yakıldığı belirtilen TikTok fenomeni bir kadın yaşamını yitirdi. Olay ülkede büyük öfke yarattı. Kadının çocuğu için internet üzerinden bir günde bir milyon yuan (yaklaşık 146 bin dolar) yardım toplandı.

Çin medyasına göre, Çengdu kentindeki olay 14 Eylül’de meydana geldi. TikTok’un Çin versiyonu Douyin’de yüz binlerce takipçisi bulunan ve köy hayatı videoları milyonlarca kişi tarafından beğenilen Lamu adlı kadın canlı yayına hazırlanırken ekranı aniden karardı.

Bir süre önce boşandığı kocasının, bir satırla kapıyı kırarak elinde benzin bidonuyla içeri girdiği ve Lamu’yu ateşe verdiği belirtiliyor. Jinçuan polis yetkilileri, vücudunun yüzde 90’ı yanan Lamu’nun yerel bir hastaneye kaldırıldığını ve buradan da Siçuan’da bir hastaneye naklediğini bildirdi. 16 gün komada kalan iki çocuk annesi kadının kurtarılamadığı ve 30 Eylül’de öldüğü açıklandı.

Devlet denetimideki Beijing Youth Daily sitesinin haberine göre, soyadının Tang olduğu belirtilen kocası evlilikleri sırasında Lamu’ya şiddet uyguluyordu. Lamu’nun Luo adlı eniştesi, “Karım Tang’ın onu sürekli dövdüğünü söylüyordu” dedi. İki çocukları olan Lamu ve Tang, Mayıs’ta boşandı. Mahkeme çocuklardan birinin velayetini anneye, diğerinin velayetini de babaya verdi.

2.299 TL. fiyatıyla çok iddialı | General Mobile GM 20 Pro kutudan çıkıyor

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Türkiye'den Facebook'a 1 milyon 650 bin TL veri ihlali cezası

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir