oyuncu kulaklığı

Titreşimli oyuncu kulaklığı | Monster Pusat Virtual 7.1 RGB Gaming Headset Lite incelemesi

MELİH BAYRAM DEDE

Bir Türk şirketi olan Monster Notebook, oyun bilgisayarı üretiminde uzmanlaşmış bir kuruluş. Doğal olarak, oyun bilgisayarlarıyla birlikte, oyuncu ekipmanları da şirketin ürün gamında yer alıyor.

Monster’ın oyuncu kulaklığı ailesinde farklı seçenekler mevcut. Bu ürünler, Pusat Virtual 7.1 RGB Gaming Headset Lite, Pusat Virtual 7.1 RGB Gaming Headset, Pusat Gaming Headset Lite ve Pusat Wave ANC Bluetooth Headset.

Bu videoda şirketin Pusat Virtual 7.1 RGB Gaming Headset Lite modeline yakından bakacağız. Gelin şimdi hep birlikte ürünün kutusunu açalım ve satın aldığımızda bizi nelerin beklediğine göz atalım.

Kutudan neler çıkıyor?

Monster Pusat Virtual 7.1 RGB Gaming Headset Lite’ın kutu içeriğine baktığımızda, kulaklık, kablo üzerinde uzaktan kumanda, kulaklığa sabitlenmiş mikrofon ve kullanıcı belgeleri geldiğini görüyoruz.

Çift katmanlı kafa bandı

Pusat RGB Lite oyuncu kulaklığının tasarımına baktığımızda malzeme kalitesinin iyi oluşu dikkat çekiyor. Kulaklığın kafa bandı çift katmanlı. Dış katmanı metal, kafaya temas eden esnek alt katmanı suni deri malzemeden üretilmiş.

Bu sayede uzun süreli kullanımlarda başınızın rahatsız olması en aza indirilmiş. Kulaklık, kafanıza tam olarak oturuyor ve herhangi bir ayar yapmanızı gerektirmiyor. Ürünün kulak yastıkları da oldukça yumuşak ve kulağınıza göre şekillenebilen bir yapısı var. Kulak yastıkları uzun süre oyun oynarken bile kulaklarınızı rahatsız etmiyor.

LED aydınlatmasıyla farklı ambiyans

Kulaklık başlıklarının dış cephesinde Monster logosu ve çevresinde dairesel LED aydınlatma şeridi mevcut. Bu da oyun severler için farklı bir atmoster oluşturan bir özellik. LED aydınlatmasını farklı renklerle değiştirebiliyorsunuz.

Ayrıca ürünün mikrofonunda da yeşil renkli bir LED var. Mikrofonun açık olup olmadığını, bu LED sayesinde anlayabiliyorsunuz. Mikrofon, çok yönlü ve esnek olarak tasarlanmış. Böylece istediğiniz gibi ayarlama şansınız var.

Bilgisayara USB ile bağlanan bu oyuncu kulaklığının 2.2 metre uzunluğundaki kablosu örgülü bir malzemeyle geliyor. Bu da kablonun dayanıklılığını artıran bir faktör.

Boyut ve ağırlık

Ürünün ağırlığı ise yaklaşık 425 gram. Bu yönüyle biraz ağır. Ancak çift katmanlı kafa bandı sayesinde kullanım sırasında herhangi bir rahatsızlık vermiyor.

İlginizi çekebilir:  Araç takip sektörüne yeni oyuncu

İşletim sistemi desteği

Windows, Linux ve MacOS işletim sistemli bilgisayarlarla uyumlu.

Kumanda fonksiyonları kabloda

Pusat Lite kulaklığın kablosunun üzerinde bir kumandası bulunduğunu söylemiştim. Bu kumandanın üzerinde ses, mikrofon, titreşim ve LED aydınlatma açma-kapatma tuşu bulunuyor.

LED butonuna her basışınızda kulaklığın aydınlatması farklı renkte yanıyor. LED aydınlatma modları tek renkli. Buna ilâve olarak kulaklıkta bir de hareketli aydınlatma modu da bulunuyor. Dilerseniz LED aydınlatmayı yine bu butonu kullanarak kapatabiliyorsunuz.

Ses performansı tatmin edici

Monster Pusat Virtual 7.1 RGB Lite oyuncu kulaklığının ses performansına gelince, ürünü gayet başarılı buldum. Hem oyun hem müzik hem de filmlerde tatmin edici kalitede ses çıkışı veriyor. Titreşim özelliği de aktif edildiğinde deneyim daha da iyi seviyeye ulaşıyor.

Bu kulaklığın sanal olarak 7.1 surround ses desteğinin bulunması ses performansına olumlu etki sağlıyor. Üründe 50 mm sürücüler kullanılmış olması da ses kalitesine olumlu bir etki sağlıyor. Tüm bu ses teknolojileri, oyun oynarken tüm detayları fark etmenizi sağlıyor.

Üründe aktif gürültü engelleme teknolojisi (ANC) mevcut değil. Ancak dış sesleri büyük ölçüde önleyecek şekilde tasarlanmış.

Mikrofon performansı iyi

Bu oyuncu kulaklığında sabit olarak gelen mikrofon, gayet kaliteli. Oyunlar sırasında sesiniz karşı tarafa bu mikrofonla net bir şekilde ulaşıyor. Çok yönlü olarak tasarlanan bu mikrofonu canlı yayınlarda da sorunsuz olarak kullanabiliyorsunuz.

Fiyatı gayet makûl

Fiyat tarafına geldiğimizde, ürünün 500 TL seviyesinde fiyatlarla satışta olduğunu görüyorum. Bu özelliklerde bir ürün için fiyatın gayet makul olduğunu söyleyebilirim. Fiyat karşılaştırma sitelerine bakarak her zaman uygun ve rekabetçi fiyatlar bulabilirsiniz.

Sonuç olarak…

Sonuç olarak, Monster’ın bu ürünü, uzun saatler boyunca oyun oynayan ve bu sırada konforunu artırmak isteyenlere hitap eden bir ürün. Oyunseverler ve aynı zamanda müzik ve filmlerde de tatmin edici sesler elde etmek isteyenlere bu ürünü tavsiye ederim.

Monster Pusat Virtual 7.1 RGB Lite oyuncu kulaklığı incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdede
Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede
Telegram: https://t.me/melihbayramdede

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir