YouTube

Trump, TikTok’un satışından komisyon istedi

ABD Başkanı Donald Trump, Çin menşeili sosyal medya platformu TikTok’un ABD’ye satılması durumunda Hazine Bakanlığına pay verilmesi gerektiğini belirterek, “Ben TikTok’u yasaklama tehdidini yaparak, bu platform için bir değer oluşturdum. Bence bunun satışından büyük bir yüzdeyi hak ettik.” ifadelerini kullandı. Microsoft, TikTok’u satın almak için görüşmelerin sürdüğünü açıklamıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, temmuz başında TikTok uygulaması da dahil olmak üzere Çin menşeli sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı planladıklarını açıklamıştı. Geçen cuma günü, TikTok’a karşı alınacak önlemleri uzun süredir düşündüklerini vurgulayan Trump, “TikTok’u ABD’de yasaklayacağız” demişti.

Euronews’in haberine göre, Trump, TikTok’u yasaklamak için ya acil durum ekonomik yetkilerini kullanacağını, ya da bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını vurgulamıştı. ABD genelinde ve dünya çapında 800 milyon aktif kullanıcıya sahip olan TikTok’un, kullanıcılarının kişisel bilgilerini Çin yönetimine bildirdiği iddia ediliyor.

Jel soğutmalı oyuncu kulaklığı Anker SoundCore Strike 3 kutudan çıkıyor

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Facebook'tan Alzheimer hastalarına özel uygulama

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir