Türk Telekom ve Türkiye İş Kurumu’ndan dev işbirliği
Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom ve işgücü piyasasının öncü kurumu Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü işbirliğiyle 946 gence eğitim verilecek. İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programları kapsamında gerçekleştirilecek “Stajyer Eğitim Projesi” ile iletişim sektörünün kalifiye eleman ihtiyacı karşılanacak. Proje kapsamında eğitim alacak gençlerden 473’ü, Ağustos 2013’ten itibaren Türk Telekom’da tekniker olarak istihdam edilecek. Diğer katılımcılar ise sektörde iş bulma şanslarını artırmış olacak.
Ülkemizde işsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştiren Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile işbirliğine giden iletişim sektörünün istihdam lideri Türk Telekom; işsizliğin azaltılması için yürütülen çalışmalara, hayata geçireceği eğitim programıyla destek verecek. 946 gencin eğitim göreceği “Stajyer Tekniker Projesi”ne ilişkin sözleşmeler imzalandı.
“Stajyer Tekniker Projesi”yle istihdamın korunması, artırılması ve işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlanması hedefleniyor. Türk Telekom’un 12 Bölge Müdürlüğü’nde 6 ay sürecek işbaşı eğitimlerine katılacak adaylar, 2 bin 500 kişi ile yüz yüze yapılan görüşmeler sonucu tespit edildi. Katılımcıların yüzde 50’si, eğitimlerinin ardından Ağustos 2013’ten itibaren Türk Telekom’un tekniker kadrosunda göreve başlayacak. Diğer katılımcılar da telekomünikasyon sektörünün okulu olarak kabul edilen Türk Telekom’da kazandıkları iş tecrübesiyle, diğer telekomünikasyon şirketlerinde iş bulma şanslarını artıracak.
Türk Telekom İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu, yaptığı açıklamada, “Türk Telekom, tecrübe ve bilgi birikimini gelişmiş teknolojiyle harmanlayan, Türkiye’yi en yeni teknolojilerle tanıştırmayı gelenek edinmiş bir şirket. İŞKUR’la hayata geçirdiğimiz bu proje ile de sektörün ve ülkemizin geleceğine yatırım yapmayı hedefliyoruz” dedi. Özelleştirmenin ardından 10 bin kişiye istihdam sağlayan Türk Telekom’un, telekomünikasyon sektörünün istihdam lideri ve teknoloji okulu olduğunu vurgulayan Kutlu, “Proje kapsamında Türkiye’nin her yerinde telekomünikasyon sektörüne kalifiye eleman yetiştiriyoruz. Ayrıca bu gençlerimize yaşadıkları illerde iş olanağı sağlıyoruz” diye konuştu.
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret YAZICI, kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmaları, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyum sağlamaları amacıyla işbaşı eğitim programlarının düzenlendiğini ve programa katılanların yaklaşık yüzde 70’inin program sonunda istihdam edildiklerini belirterek özellikle kurumsal firmaların bu programdan daha fazla faydalanmasının işsizliğin önlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.
İşbaşı Eğitim Programları; İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenleniyor. İşbaşı eğitim programı ile en az 2 çalışanı olan işverene işçi sayısının 1/10’u oranında katılımcı 6 ay boyunca İŞKUR tarafından veriliyor. İşverene herhangi bir maliyeti olmayan katılımcının günlük 25 TL zaruri gideri ile iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi İŞKUR tarafından karşılanıyor. Bu programa 15 yaşını bitiren ve işverenin 1. ve 2. derece kan hısmı olmayan işsizler katılabiliyor. Başvurular işverenler tarafından 81 ilde kurulu bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine yapılabiliyor.