Koronavirüs Covid-19 corona

Türkiye’de Corona salgınından can kaybı 214’e çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de Koronavirüs (Covid-19) salgınından can kaybı sayısını açıkladı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bugün 46 kişi hayatını kaybetti.

Bakan Koca’nın verdiği bilgilere göre, can kaybı sayısı son kayıplarla birlikte 214’e yükseldi. Toplam vaka sayısı 13 bin 531, iyileşen hasta sayısı ise 243 oldu.

“Temas=Risk. Lütfen unutmayalım”

Test sayısının düne oranla %25,2 arttığını belirten Bakan Koca, “Test merkezi sayımız 75’e ulaştı. Pozitif vakaların tespitinde daha hızlı ve avantajlıyız. Sosyal izolasyondan taviz vermeyelim. Temas=Risk. Lütfen unutmayalım.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de salgının ilk kez saptandığı 11 Mart tarihinden sonra 19 gün içerisinde vaka sayısı 10 bin eşiğini dün geçmişti.

Yerli solunum cihazı prototipi ilk kez çalıştırıldı

Türkiye’de Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ile ilgili mevcut durum:

Toplam Test Sayısı: 92.403
Toplam Vaka Sayısı: 13.531
Toplam Vefat Sayısı: 214
Toplam İyileşen Hasta Sayısı: 243

Dünya genelinde 40 bin cana mal oldu

Öte yandan Covid-19 nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 40 bini aştı. Vaka sayısı ise 825 bine ulaştı.

Corona vakalarını canlı olarak takip etmek için

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Evden çalışma ve eğitim için güçlü fiber altyapı şart

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir