Güncel

Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması için başvuru zamanı

Türkiye bilişim sektörünün en önemli referans kaynağı olan ve M2S Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması – Bilişim 500” için başvurular başladı. Bu yıl 23’üncüsü yapılan “2021 Türkiye Bilişim Sektörünün İlk 500 Şirketi” araştırmasının sonuçları 3 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek ödül töreniyle açıklanacak.

Bilişim dünyasının heyecanla beklediği “Bilişim 500” araştırması için başvurular alınmaya başlandı. Türkiye’nin her yerinden bilişim şirketlerinin katıldığı araştırmada en büyük 500 şirket; genel ve faaliyet gösterdikleri alt kategoriler itibarıyla sıralanacak. Sektörün bugünü ve geleceğine dair öngörülerin de de paylaşıldığı araştırmanın bu yılki teması ise “Mottomuz Sürdürülebilirlik” olarak belirlendi.

Günümüzün en çok konuşulması gereken kavramlarından olan sürdürülebilirlik, ana tema olarak daha yaşanası bir dünya için temiz teknolojinin vaat ettikleri ekseninde ele alınacak. Ayrıca, iş hayatının tüm evrelerinde de yoğun olarak kullanılan bu kavram çerçevesinde, “iş”in sürdürülebilir olması noktasında da bilişim teknolojilerinin önemine vurgu yapılacak.

Araştırmanın açıklanacağı hafta boyunca ayrıca “Bilişim 500 Özel Programı” kapsamında dijital olarak 5 panel gerçekleştirilecek.

Başvurular 22 Nisan’a kadar sürecek

M2S Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen, Telcoset’in “Araştırma Sponsoru” olduğu Bilişim 500’e başvurular 14 Mart’ta başladı. Bilişim 500 web sitesi üzerinden yapılan başvurular, 22 Nisan tarihine kadar devam edecek. Araştırmanın sonuçları ise KoçSistem sponsorluğunda, 3 Ağustos’ta fijital (fiziksel ve dijital) olarak düzenlenecek tören ile açıklanacak.

Bilişim sektörünün gelişimine ayna tutan Bilişim 500’e bilgi veren firmalar, hem kendilerinin hem rakiplerinin hem de pazarın gelişimini yakından takip ederek, gelecekteki hedef ve planlarını daha verimli bir şekilde gerçekleştirme fırsatı da yakalayacaklar. Ayrıca bu yıl yapılan bir yenilikle başvuru yapan tüm firmalara Bilişim 500 Kataloğu’nda yer verilecek. Sektörün en önemli ve tek aynası olarak kabul gören araştırmanın verileri, aynı zamanda bilişim şirketlerinin yanı sıra kamu ve özel sektör alımlarında da bir referans olarak kullanılıyor.

Girişimciler ile yatırımcıları buluşturacak

Bilişim sektörünün “Pazar Yeri” olarak kabul edilen Bilişim 500, sektör için önemli bir referans kaynağı olmanın yanı sıra yerli-yabancı yatırımcılar ve iş birliği yaratmak isteyen şirketler için rehberlik görevini bu yıl da sürdürecek. Kendilerini tanıtma ve anlatma fırsatı sunulacak olan girişimciler “Girişimci Yatırımcı Buluşması”nda yerlerini alacak. Bilişim 500 özel programı kapsamında gerçekleştirilecek olan bu buluşma, “geleceğin unicornlarına” kendilerini ortaya çıkarma ve yatırımcı bulma şansı verecek.

Şirketler 4 ana kategoride değerlendirilecek

Bu yıl 23’üncüsü düzenlenecek olan Bilişim 500’e başvuran şirketleri; Sistem Entegratörü ve İş Ortağı, Dağıtıcı, Türkiye Merkezli Üretici, Uluslararası Merkezli Üretici ya da Üreticinin Temsilcisi olmak üzere 4 ana kategori altında değerlendirecek. Bu kategorilerin ayrıca donanım, yazılım, hizmet ve plus gibi alt tabloları da bulunacak.

35. Yıl Ödülleri

Bilişim 500, bu yıl da sektörde 35 yılı geride bırakan profesyonelleri onurlandıracak. Verilecek plaket ile sektörün bu en deneyimli isimlerinin çalışmaları takdir edilirken, sektörün yenileri de tecrübeli isimleri öğrenme ve tanıma şansını yakalayacak.

Bilek ağrısına son | Logitech MX Vertical ergonomik fare incelemesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir