Twitter’ın ilk sansürü neo-Nazi hesaba

Mikro blog sitesi Twitter, Alman hükümetinin isteği üzerine neo-Nazi fikirler yayan bir hesaba Almanya’dan erişimi engelledi. Bu hesaptan gönderilen mesajlara Almanya’dan erişim olmayacak ancak bu mesajlar başka ülkelerden görülebilecek.

Bu Twitter’ın, Ocak ayında yürürlüğe soktuğu sansür uygulamasına başvurduğu ilk durum oluyor. Yeni sansür uygulaması, Twitter’a, bazı ülkelerdeki yasaları ihlal eden içeriklerin yasaklanabilmesi imkânı tanıyor.

Twitter’ın avukatlarından Alex Macgillivray, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, içeriğe engel olmak istemediklerini ancak bunu yapmaları gerektiğinde, şeffaf ve kısıtlı bir şekilde yapabilmelerine imkân tanıyan araçlara sahip olmaktan memnun olduklarını söyledi.

Macgillivray, Twitter’daki mesajında, Alman polisinin, Twitter’a söz konusu hesabın kapatılması isteğini bildirdiği mektubun kopyasına bir bağlantı da yayınladı.

Alman polisinin mektubunda, hükümetin Aşağı Saksonya’daki aşırılık yanlısı sağcı bir grup olan Besseres Hannover’in nasıl yasaklandığı anlatılıyor.

BBC’nin haberine göre polis, grubun dağıtıldığını, varlıklarına el konduğunu ve sosyal paylaşım sitelerindeki tüm hesaplarının da derhal kapatılması gerektiğini belirtiyor.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  MediaMarkt 2017’nin teknoloji 'en’lerini açıklıyor

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir