UPS’in kârı e-ticaret sayesinde hızlı arttı

2013 yılı birinci çeyreğinde düzeltilmiş hisse başına kazancının 1.04 $ olduğunu duyurdu. UPS’nin e-ticaret çözümlerinin müşteriler tarafından yoğun ilgi görmesiyle, birinci çeyrekte Ocak ayında beklenen tatil sonrası sezondan daha yüksek rakamlar elde edildi.

ABD Yurtiçi segmentinde günlük paket hacmi %4,4 büyürken, faaliyet karı da %9 artış gösterdi. Buna ek olarak UPS, 2012 yılı düzeltilmiş sonuçlarına oranla %6 ila 12’lik bir artışla seyreltilmiş hisse başına kazanca yönelik 2013 yılının tamamı için öngörüsünü yeniden teyit etti.

Raporlanmış seyreltilmiş hisse başına kazanç, geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki 1.00 $ seviyesinden 1.08 $ seviyesine yükseldi. UPS, birinci çeyrek içerisinde TNT’yi satın alma girişimiyle ilişkili olarak 36 milyon $’lık bir vergi sonrası kazanç bildirdi.

Bu tutar, yabancı bir bağlı kuruluşun likidasyonundan elde edilen 213 milyon $’lık vergi sonrası kur kazancından fesih ücreti ve diğer işlemle ilgili maliyetler için vergi sonrası 177 milyon $’lık ücretin düşülmesinden oluşmaktadır.

UPS Başkanı ve CEO’su Scott Davis, “UPS, tutarlı sonuçlar sergiledi. UPS ürün portföyü, sürdürülebilir büyüme açısından bize rekabet üstünlüğü sağlayarak bağlı ve yetkili tüketicilere uyumludur” dedi.

31 Mart 2013 tarihinde sona eren üç aylık dönemde UPS, günde 16,2 milyon paket teslimatı yaptı ve geçen yıla oranla %4,1’lik bir artış yakaladı.

Günlük paket hacmi önceki yılın aynı dönemine oranla %4,4 büyüme gösterirken, yaklaşık %5 artışla günde 531 bin adedin üzerine paket teslim edildi. Bu sonuca UPS Karayolu hizmeti’ndeki hacim artışı ile ulaşıldı.

Next Day Air ve Ertelenmiş ürünler de sırasıyla %1,8 ve %3,7 olmak üzere büyüme sergiledi. Adet başına toplam ABD Yurtiçi gelirleri %0,4 artış gösterirken, baz oranındaki iyileşmeler düşük yakıt ücretleri ve hem müşteri hem de ürün karışımındaki değişikliklerle dengelendi.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Uber sürücüsüz araç planında ısrarcı

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir