4G baz istasyonlarını ASELSAN geliştirecek

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile ASELSAN A.Ş. arasında Dördüncü Nesil (4G/LTE) Haberleşme Teknolojisi Geliştirme (ULAK) Projesi ile ilgili 46.800.000 ABD Doları tutarında sözleşme imzalandı.

Sözleşme kapsamında, ülkemizde ilk kez, 4. nesil teknolojiye sahip baz istasyonlarının, yurtiçi imkanlarla hem yazılım hem de donanım bileşenleri ile birlikte geliştirilerek telekom ve mobil operatörlerinin kullanımı hedefleniyor.

Proje ile, kamu güvenliği haberleşme ağları için 4. nesil haberleşme teknolojisine sahip geniş bantlı baz istasyonlarının geliştirilmesi ve bu baz istasyonlarının dar bantlı sistemlerle entegrasyonu da yapılacak.

2016 yılında tamamlanması planlanan projeyle, 4. nesil haberleşme teknolojilerinin askeri alanda taktik saha ve elektronik harp koşullarında kullanımına yönelik çalışılması da hedefleniyor.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Veri casusluğunu önlemek için yasa hazırlığı

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir