50 firmaya ERA-NET hakkında bilgilendirme

Avrupa Birliği Çerçeve Programları kapsamında bir uygulama aracı olarak kullanılmakta olan ERA (European Research Area).NET projeleri, Avrupa Birliği üyesi ve Avrupa Birliği üyeliğine aday olan ülkelerde, ulusal ve bölgesel araştırma programları arasında koordinasyon sağlayarak, araştırma programlarının geliştirilip güçlendirilmesini hedefliyor. ERA-NET projeleri kapsamında konsorsiyum oluşturan fon ajansları ile belirlenen  alanlarda projelerin fonlanması hedefleniyor.

Bu kapsamda,TÜBİTAK-TEYDEB tarafından yürütülen ERA.NET projelerinden; Sistem İnovasyonu, Sürdürülebilir Süreçler, Geri Dönüşüm, Denizcilik Teknolojileri, Endüstriyel Biyoteknoloji ve Fotovoltaik ve Konsantre Güneş Enerjisi konularında çağrıları açıldı. Yakın zamanda İleri Malzemeler alanında da çağrı açılması planlanıyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde, ERA.NET projelerine proje hazırlama, sunma ve değerlendirme aşamaları hakkında bilgilendirme yapmak ve çağrısı açık olan veya açılması planlanan ERA.NETler üzerinde karşılıklı görüş alış-verişinde bulunmak amacıyla, 5 ayrı masada konu uzmanları eşliğinde, ERA-NET Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıya 50 firma katıldı.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  2024 model Audi araçlar Cisco Webex ile gelecek

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir