Ahmet Yahya El İdrisi

AMD yönetimine MIT mezunu El İdrisi atandı

Mikroişlemci üreticisi AMD, Mubadala Development Company’nin ikinci temsilcisi olarak Ahmet Yahya El İdrisi’nin şirket yönetim kuruluna atandığını duyurdu. Halihazırda Mubadala Industry’nin CEO’luğunu yürüten El İdrisi, şirketin metal, madencilik, altyapı hizmetleri, ileri malzemeler ve ürünler gibi alanlarda giderek büyüyen portföyünden sorumlu.

Mubadala’daki görevinden önce McKinsey & Company’de ortak konumunda bulunan El İdrisi, firmanın Ana Yatırımcılar alanından sorumluydu ve McKinsey Abu Dabi ofisinin genel müdürüydü.

AMD CEO’su Bruce Claflin, konuyla ilgili olarak, “Ahmet’in McKinsey’de elde ettiği başarılar, Mubadala’nın tepe yöneticilerinden biri olarak yaptığı çalışmalar ve muhtelif yönetim kurulu üyelikleri, AMD Yönetim Kurulu’na son derece uygun bir aday olmasını sağlıyor.” dedi.

Ahmet Yahya El İdrisi kimdir?

El İdrisi’nin yönetim kurulu üyesi olduğu şirketler arasında Emirates Aluminum, Guinea Alumina Corporation, National District Cooling Company (Tabreed), SMN Power Holding Company SAOG, SMN Barka Power Company, Al Rusail Power Company ve Jiangsu Suyadi Tancai Company bulunuyor.

Ecole Centrale Paris’den mühendislik derecesi bulunan El İdrisi, yüksek lisansını Makine Mühendisliği/Ürün Stratejisi dalında Massachusetts Institute of Technology (MIT)’de tamamladı. El İdrisi, MIT’deki çalışmaları sırasında akademik başarılarından ötürü J.William Fulbright Yabancı Öğrenci Bursu Kurulu ödülüne layık görüldü.

Oyuna keyif kat | Pusat Clutch Gamepad incelemesi

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Rusların yüzde 60’ı aktif internet kullanıcısı

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir