ANKA’nın ‘chip’ini üreten İTÜ’den gövde gösterisi

Türkiye, artık yerli ‘chip’ üretilme kapasitesine sahip. Türkiye’de yüksek katma değerli VLSI teknolojisinin önündeki en büyük engel olan hassas, doğru ölçüm ve test ihtiyaçlarını karşılayacak İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) VLSI Ölçüm Laboratuvarı,  26 Nisan’da düzenlenecek törenle resmen hizmete girecek.

anka2

Türkiye’yi 1,5 trilyon dolarlık ileri teknoloji pazarına sokacak olan İTÜ VLSI Ölçüm Laboratuvarı, sadece M.I.T., Stanford, U.C. Berkeley gibi saygın üniversitelerde bulunan benzerlerine karşın, ‘dünyanın en güncel ve en iyi laboratuvarı’ konumunda.

Beyin göçünü engelleyecek ve hatta tersine çevirecek olan İTÜ VLSI Ölçüm Laboratuvarı alt yapısından yararlanılarak tasarlanan ilk ‘chip’, tamamen İTÜ mühendisleri tarafından, insansız hava aracı ANKA’da kullanılmak üzere üretildi.

anka1

Kalkınma Bakanlığı ve Aselsan fonları, Agilent ve SPARK işbirliği ile kurulan İTÜ VLSI Ölçüm Laboratuvarı, Türkiye’de yüksek katma değerli VLSI teknolojisinin önünü açacak, uluslararası arenada çok önemli kazanımlar ve prestij sağlayacak.

İTÜ VLSI Ölçüm Laboratuvarı, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Öğretim Üyeleri ve İTÜ VLSI LABs kurucuları Yrd. Doç. Dr. Devrim Aksın ve Yrd. Doç. Dr. Türker Küyel’in evsahipliğinde ve Agilent Technologies Başkan Yardımcısı, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Benoit Neel ile SPARK Yönetim Kurulu Başkanı Aslıhan Yarkut’un katılımlarıyla 26 Nisan’da gerçekleştirilecek açılış töreni ile resmen hizmete girecek.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Apple Hindistan'da iPhone üretecek

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir