Apple 17 milyar dolarlık rekor tahvil sattı

Apple tarihteki en büyük tahvil ihalesini gerçekleştirerek Salı günü yatırımcıların da hücum ettiği 17 milyar dolar ihraç etti.

Goldman Sachs ve Deutsche Bank’ın yaptığı ihraçta dünyanın dört bir yanındaki yatırımcılar Apple’ın borçlanma aracına aşırı ilgi gösterdi. Emeklilik fonları, sigorta şirketleri, hedge fonlar tahvillerin talipleri arasındaydı.

Apple altı ayrı parçada tarihi düşük fiyatlardan borçlanma fırsatını da değerlendirmiş oldu. ABD tahvillerinin rekor düşük faizlerde seyretmesi, şirket tahvillerine olan ilgiyi artırdığından şirket tahvil faizlerini de düşük seviyelere çekiyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre, fiyatları artarken faizleri düşen ve düzenli kupon ödemesi sunan borçlanma aracı olan tahvilleri kullanan Apple, yatırımcılara da portföylerini çeşitlendirme fırsatı sundu. Apple 20 yıl sonra ilk defa tahvil ihraç ederken, ihaleye gelen toplam talep 52 milyar doları buldu.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Mitsubishi Electric ve NTT Docomo 5G denemelerine başlıyor

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir