SpaceX

Astronotlar Uluslararası Uzay İstasyonu’na geçti

Amerikalı astronotlar Doug Hurley ve Bob Behnken’i taşıyan SpaceX’in uzay aracı Crew Dragon, Uluslararası Uzay İstasyonu’yla kenetlendi.

Astronotlar Crew Dragon’dan Uluslararası Uzay İstasyonu’na sorunsuz bir şekilde geçti. NASA, o anların görüntüsünü Twitter hesabından paylaştı.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu’yla kenetlenmesini sosyal medya hesaplarından canlı yayımlamıştı.

Crew Dragon Falcon-9 roketiyle Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılmıştı. Doug Hurley ve Bob Behnken, yaklaşık 19 saat süren yolculuk sonrası kapsülde yapılacak bazı kontrollerin ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotlara ve Rus kozmonotlara katılacak.

İstasyondaki görevleri 4 ay sürebilir. Önce geçen Çarşamba günü planan sefer olumsuz hava koşulları nedeniyle fırlatmaya 16 dakika kala durdurulmuştu.

NASA, uzay araçlarını emekli ettiği 2011’den bu yana Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronot göndermiyordu. Daha önce hiç uzay yolculukları için özel bir şirketle anlaşmamıştı.

BBC’nin haberine göre, Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX şirketi ile NASA 2,6 milyar dolarlık sözleşme yaptı. Sözleşme kapsamında şirket uzay istasyonuna altı astronot seferi düzenleyecek.

Hurley ve Behnken’in misyonları başarılı olursa bir sonraki uzay yolculuğu Ağustos ayı sonunda gerçekleşecek. Boeing şirketi de NASA ile bir sözleşme yaptı ama zamanlama olarak SpaceX’in bir yıl gerisinden geliyor.

Anker Soundcore Infini Mini Soundbar (Ev Sinema Ses Sistemi) incelemesi

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Japonya uzaya robot gönderdi

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir