Dedicated server

Dedicated server nedir? Nasıl kiralanır?

Teknoloji çağı olarak nitelendirdiğimiz bu zamanlarda yayında olan internet sitelerinin barındığı hatta ve hatta internet servis sağlayıcılarının temelini oluşturan bileşenlerden en önemlisi sunuculardır. Her ne kadar dışarıdan gözlemlendiğinde tamamen bilgisayardan farksız gibi görünüyor olsalar da herhangi bir bilgisayarın sahip olmadığı donanımlara sahip olup farklı yazılımları kullanmaya izin vermektedirler. Bu yayınımızda ülkemizde az bilinen ancak büyük firmalar tarafından kullanılan paylaşımsız sunucular yani Dedicated Server ile ilgili bilgileri sizlere aktaracağız.

Dedicated server kiralarken nelere dikkat edilmelidir?

Dedicated server satın almadan önce bazı kriterleri kendinize göre belirlemeli ve projenize üst düzey fayda sağlayacak ihtiyaçlara göre sunucu satın almaya odaklanmanız gerekiyor. Bu sayede hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan kaliteli hizmet satın alabilirsiniz. Paylaşımlı sunucu satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar aşağıda maddeler halinde belirtilmiştir:

  1. Sunucunun işlemci modeli ve diğer bileşenlerinin modelini araştırın.
  2. Depolama aygıtı olarak SSD kullanılıyor olmasına özen gösterin.
  3. Kaynakların tamamen size ait olmasına ve herhangi biriyle paylaşılmıyor olmasına dikkat edin.
  4. Sunucunun barındığı veri merkezinin TIER standartlarının TIER III+ olmasına ve kullanıcı yorumları açısından inceleyin.

Bu bahsedilen durumlara dikkat edilmesi halinde satın aldığınız sunucunun tam anlamıyla hakimiyeti sizin elinizde olacaktır. Kriterler arasındaki veri merkezi ve sunduğu alt yapı sunucu kiralama işlemi yapılırken dikkat edilecek olan en önemli konuların başında geliyor. Bazı veri merkezlerinin sunmuş olduğu internet hızı konusunda problemler yaşanabildiği gibi bazılarıysa en iyi altyapıyı sunarak kaliteli internet bağlantısı sunmaktadır.

Dedicated serverların sunduğu avantajlar

Bu tür sunucuların sunmuş olduğu en önemli avantaj paylaşımsız olmasıdır. O halde paylaşımsız bir sunucuda barındırılan internet sitesinin trafiğinin artması durumunda herhangi bir şekilde yavaşlama ile karşılaşmadığını görebiliyoruz. Tabii ki paylaşımsız sunucu kullandığında karşılaşacağınız avantajlar sadece bunlarla sınırlı değildir.

  • Sınırlamalar sunucunun donanımları çerçevesinde gerçekleştiği için donanımınızın özelliklerine göre yüksek performans alabilirsiniz.
  • Birden fazla sunucuya ihtiyacınız olması durumunda sanallaştırma yazılımlarını kullanarak paylaşımsız sunucunuzu belirli sınırlamalar ile paylaşımlı sunuculara çevirebilirsiniz.
  • Yüksek performans gerektiren bir projeniz varsa sunucunun kaynakları tamamen size tahsis edileceği için projeniz için gerekli olan alanı kendiniz belirleyebilirsiniz.
  • Paylaşımlı sunucu tahsis ettiğinizde satın aldığınız sunucular sizlere belirli miktarda trafik imkanı sunacaktır. Bu durum paylaşımsız sunucularda tam tersidir.
İlginizi çekebilir:  İnternet Hızı Nasıl Arttırılır?

Yukarıda listelenen avantajlar sebebiyle büyük firmalar ve yüksek performans gerektiren proje sahipleri doğrudan yönelimlerini paylaşımsız sunucu satın almaya doğru çeviriyor.

Dedicated sunucuyu kimler kullanmalı?

Paylaşımsız sunucu sadece fazla sayıda ziyaretçi alan internet sitesi sahipleri ve bu trafiğin ileriki dönemlerde artmasını bekleyen kişiler tarafından alınmalıdır. Bu sayede projenin tam gelişme aşamasında herhangi bir kesinti ile karşı karşıya kalmayacak aynı zamanda ziyaretçilerinize kötü bir görüntü aksettirmeyeceksiniz. Bu durum her açıdan bir firma için çok büyük önem arz ediyor. Projenize değer veriyor, projenizin herhangi bir kesintiyle karşı karşıya kalmamasını istiyorsanız Verigom ile internet sitesi ya da internet sitesinde bulunan iletişim araçlarını kullanarak irtibat kurabilir tüm hizmetler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dedicated sunucu nasıl kiralanır?

Dedicated Sunucu kiralama işlemleri için her şeyden önce kiralama işlemini gerçekleştireceğiniz firmalar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Kendinize bir liste oluşturarak bu liste doğrultusunda sunucu barındırma hizmeti veren firmaların canlı destek bölümüne aklınıza takılan soruları tek tek yazarak cevapları alabilirsiniz. İlgili firmanın dedicated server fiyatlarına ve detaylarına https://verigom.com/dedicated-server linki üzerinden erişebilirsiniz.

Verigom, paylaşımsız sunucu yani dedicated sunucu kiralamak isteyen müşterilerine üstün performans ve bunun yanı sıra uygun fiyatlandırma avantajlarını içerisinde barındıran seçenekler sunmaktadır. Hâl böyle olunca Verigom firmasını tercih ederek en doğru kararı vermiş olacaksınız.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir