Dünya teknoparkları İstanbul’da buluşuyor

Tüm dünyada faaliyet gösteren Teknoparkların bir çatı altında toplandığı IASP’in (International Association of Science Parks and Areas of Innovation) 2017 yılındaki toplantısı İstanbul’da düzenlenecek.

IASP 2017 Dünya Kongresi’ni düzenlemek üzere yapılan adaylık başvurusu için yapılan oylama sonucunda, Teknopark İstanbul, ODTÜ Teknokent ve İTÜ ARI Teknokent’ten oluşan Türkiye Teknoparkları Konsorsiyumu, 26-29 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecek Dünya Teknoparklar Birliği Kongresi’ne ev sahipliği yapma hakkı kazanmıştı.

IASP 2017 İstanbul, 50 ülkeden 500’den fazla katılımcıyla Dünya Ar-Ge ve İnovasyon ekosistemini İstanbul’da buluşturacak.

IASP nedir?

1984 yılında kurulan ve merkezi İspanya’nın Malaga kentinde olan IASP, 2017 yılı itibariyle dünyanın 71 ayrı ülkesinden 371 tam üye teknoparka ve bu teknoparklarda yer alan 128.000 Ar-Ge firmasına hitap ediyor.

IASP 2017’nin gündemi ne olacak?

“Teknoparklar ve inovasyon ekosistemleri: Geleceğin stratejilerini ve eğilimlerini belirleme” temasıyla düzenlenen IASP 2017’de teknoparkların altyapı, finansman ve hizmet sektöründeki sorunlarının, ekosisteme dahil olan tüm kamu ve özel sektör kuruluşları, Ar-Ge firmaları, kuluçka girişimcileri, hukuki danışmanlar, mentörler, melek yatırımcılar, girişim sermayedarları, akademisyenler, fikri mülkiyet uzmanları ve teknoloji danışmanları ile ele alınması planlanıyor. Ayrıca konferans öncesinde yapılacak olan Pre-conference’da, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri temel prensipleri üzerine alanında uzman teknopark yöneticileri tarafından bir seminer verilecek.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Annelere hediye önerisi: HTC One (M8) Gold

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir