Endüstri 4.0 nedir

Endüstri 4.0 ile daha verimli iş modelleri

Son dönemde sıklıkla kullanılan endüstri 4.0 kavramı, aslında ilk olarak resmi bir şekilde 2011 yılında bir teknoloji fuarında duyurulmuştur. Almanya temelli olarak bilinen bu kavram, geleceği yapılandırmak açısından önemlidir.

Endüstri 4.0, Sanayi Devrimi ve endüstriyel faaliyetlerin yeni bir boyut kazanması olarak kısaca tanımlanabilir. Asıl amacı ise bilişim sistemleri ve teknolojileri ile endüstriyi bir araya getirmektir.

Bu sayede de düşük maliyet ve enerji ile daha verimli ve yüksek güvenilirliğe sahip donanımlar elde etmek amaçlanıyor. Bünyesinde, otomasyon sistemleri, veri alışverişi ve üretim sistemlerini de barındırmaktadır.

Endüstri 4.0 nedir?

Dördüncü Sanayi Devrimi olarak da adlandırılan bu kavram sayesinde, verimli iş modelleri ortaya çıkarmak da önemlidir. Tüm üretim ortamlarında doğru verilerin toplanması, analizi ve iyi bir yol izleme süreciyle bu amaca erişilmesi planlanmaktadır.

Siber- fiziksel sistemlerle takip yapmak ve fiziksel işleri izlemek ve merkezsiz kararların alınmasını sağlamak, endüstri 4.0’ın akıllı sistemleri dâhilinde bulunmaktadır.

Nesnelerin interneti ve hizmetlerin interneti ile beraber siber- fiziksel sistemler de bu sürecin her aşamasında bulunmakta. https://www.stendustri.com.tr/endustri-40-uygulamalari/endustri-40-nedir-h95384.html adresinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Vatan Bilgisayar'dan 15 günde 2 mağaza

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir