Teknoloji Trendleri

Geleceğin 6 Teknoloji Trendleri

Yeni teknoloji trendleri, yeni yılın nasıl şekilleneceğini belirler. Yıl boyunca birçok sektörü hızlı bir şekilde hızlandıracak ve dönüştürecekler. Dünyayı ve geleceği şekillendirecekler ve hem işletme sahipleri hem de yatırımcılar için ufukta var olacaklar.

Akıllı dijital dünya, hepsi dijital dönüşüme yol açan tüm insanları, robotları, ekipmanları, malzemeleri ve hizmetleri içerir. Yeni teknoloji trendleri geleceği değiştirecek. Teknoloji liderleri aynı trendlerle gelişmelidir. Aksi takdirde geride kalırlar ve soyu tükenir.

Belki de gelecek yıllarda – 5G’de yakından izlenecek en popüler teknoloji olacak. 5G ağı olmadan otonom araçlar, dronlar, Nesnelerin İnterneti ve süper bilgisayarlar mümkün olamaz.

1. Iot Dijital Dönüşümü Destekler

Nesnelerin İnterneti (IoT) birkaç yıldır bilinmektedir. 2020’de 5G teknolojisi, IoT cihazları, bulut bilişim ve uç bilişimin, bilgi sistemlerinin, iletişim sistemlerinin ve endüstriyel sektör kontrol sistemlerinin entegrasyonunu hızlandırdığına inanılıyor.

Endüstriyel IoT aracılığıyla, üretim şirketleri makine otomasyon teknolojisi, fabrika lojistiği ve üretim planlamasını kullanabilirler. Bu, akıllı üretimin (tüketiciden işletmelere akıllı üretim) C2B iş modelini gerçekleştirmenin bir yoludur.

Iot

Ayrıca, birbirine bağlı veya entegre endüstriyel sistemler, satıcının genel üretim kapasitesini yukarıdan aşağıya doğru ayarlayabilir ve koordine edebilir.

Sonuçta, bu, üretici verimliliğini ve karlılığını önemli ölçüde artıracaktır. Yüzlerce trilyon değerinde üretim malları olan üreticiler için, verimlilik% 5-10 artarsa, bu trilyonlarca değerinde kar artışı olduğu anlamına gelir.

2. Nano teknoloji

Gelecek zaman nanoteknoloji, nanoteknoloji pazarı çok hızlı büyüyor. Artan bilimsel aktivite ve her alanda artan nanoteknoloji talebi nedeniyle, son birkaç yıldır bu alanın muazzam bir genişlemeye ihtiyacı var.

Nanoteknoloji, minyatür bilimi, azınlık bilimi anlamına gelir. Bir nesne veya malzeme nano boyuta dönüştürüldüğünde, fiziksel, kimyasal, manyetik, optik, mekanik ve elektriksel özellikleri de muazzam değişikliklere uğrar.

nanoteknoloji, çevre bilimi, elektronik, kozmetik, güvenlik, kumaş ve çeşitli alanlarda çok yararlıdır. Gelecekte nanoteknoloji kullanmayacak bir alan olmayacak. Bu sektörde çok fazla istihdam potansiyeli var.

3. Makineler arasında büyük ölçekli işbirliği

Geleneksel şekilde tek zeka, gerçek zamanlı talebi ve büyük ölçekli akıllı cihaz kararlarını karşılayamaz. IoT ve 5G’den işbirlikçi algılama teknolojisinin geliştirilmesi, birçok aracı – birlikte çalışan ve hedefleri tamamlamak için birbirleriyle rekabet eden makineler arasında işbirliği sağlayacaktır.

Çeşitli sektörlerin işbirliğinden kaynaklanan birleşik istihbarat, istihbarat sisteminin değerini daha da güçlendirecektir. Büyük ölçekli akıllı trafik ışıklarının gönderilmesinde dinamik ayarlamalar yapılacak ve gerçek zamanlı hesaplamalar gösterilecektir. Depodaki robotlar kargo sınıflandırmasını daha verimli bir şekilde tamamlamak için birlikte çalışacak.

İlginizi çekebilir:  Tasarımın devleri İstanbul’da buluşacak

Üreticiler ayrıca yoldaki genel trafik koşullarını görebilen kendi kendine giden arabaları ve İHA dronlarını kullanabilirler, bu nedenle nakliye daha verimlidir.

4. Robotik

Robotik

Robotlar, insanların normalde gerçekleştirdiği, hızlandırdığı veya otomatikleştirdiği etkinliklere yardımcı olmak için kullanılan gelişmiş sensör, kontrol ve zekaya sahip makinelerdir.

Endüstriyel uygulama alanında geliştirilen robot pazarı, çok çeşitli hizmet faaliyetlerinde büyümeye hazırdır. Robotik kodlama, yapay zeka ve drone teknolojileri ile birleştirildiğinde, uygulama için sınır yoktur.

İnsanların üretim sürecinden tamamen kaldırılmasına odaklanmak yerine, bazı şirketler, insanların ve robotların güçlere katılma olasılığını araştırıyor ve bu da kobotların ortaya çıkmasına neden oluyor (işbirlikçi robotlarla kısaltılmış).

Cobotlar ucuz, hafif ve programlaması kolaydır. Ayrıca insanlarla birlikte çalışmak üzere tasarlanmıştır ve mevcut üretim sürecine büyük dönüşümler veya maliyetler olmadan dahil edilebilirler.

5. Yarı iletken cihazlarda yeni malzeme

Moore Yasası’nın baskısı ve bilgi işlem ve depolama gücü için büyük talep altında, klasik Si (birimler sistemi) transistörlerinin yarı iletken endüstrisinin sürekli gelişimini sürdürmesi zordur. Şimdiye kadar, büyük yarı iletken üreticilerinin hala 3nm dışındaki cipsler için net cevapları ve seçenekleri yok.

Yeni malzeme, yarı iletken endüstrisinde sürekli yeniliği teşvik ederek yeni fiziksel mekanizmalar yoluyla yeni mantık, depolama ve ara bağlantı cihazları oluşturacak.

Örneğin, topolojik izolatörler, iki boyutlu süper iletken malzemeler, vb. yüksek performans ve yeni ara bağlantı cihazları için mantığın temelini oluşturabilen elektron ve rotasyon kaybı olmadan taşıma yapabilen; yeni manyetik malzemeler ve yeni dirençli anahtarlama malzemeleri, SOT-MRAM ve dirençli bellek gibi yüksek performanslı manyetik bellek gerçekleştirebilir.

6. Artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR)

Artırılmış gerçeklik (AR), sanal gerçeklik (VR) ve karma gerçeklik (MR), tümü R + ‘da özetlenebilecek gelişmeler, gelecek yıllarda endüstriler için bazı çekici pratik uygulamalarla ön planda olacak.

Bir zamanlar sadece video oyunlarında bulunan AR ve VR mühendislik tasarımı, imalat, sağlık, uzay araştırmaları ve daha pek çok sektörde yararlı bir araç haline gelmek için hızla ilerliyor.

2020’de sanal gerçeklik, insanların coğrafyalarda çalışma ve işbirliği yapma şeklini değiştirecek yenilikçi endüstriyel uygulamalara açılacak.
Artırılmış gerçeklik son bir yıldır sanal gerçekliğin gölgesinde büyüyor. Ancak 2020’da AR hızla büyüyecek.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir