İkinci el araçta en çok satılan marka ve modeller açıklandı

İkinci el otomobil pazarında farklı fiyat segmentlerinde en çok tercih edilen marka ve modeller belli oldu. OtoArena verilerine göre, 1 milyon TL üzerindeki araçlarda Citroën C4 X ilk sırada yer alırken, 600 bin TL ile 999 bin TL arasındaki segmentte Fiat Egea, 600 bin TL altındaki araçlarda ise Renault Clio en çok satılan model oldu.
Kurumsal ikinci el araç ticaretine yönelik canlı online açık artırma platformu OtoArena, ikinci el otomobil pazarındaki satış verilerini açıkladı. Veriler, alıcıların farklı fiyat aralıklarında hangi modellere yöneldiğini ve araçların yaş dağılımını ortaya koydu.
1 milyon TL üzerinde Citroën C4 X öne çıktı
OtoArena verilerine göre, satış bedeli 1 milyon TL’nin üzerinde olan ikinci el araçlarda Citroën C4 X en çok satılan model oldu. Bu modeli sırasıyla Renault Megane, Citroën C3, Renault Clio, Dacia Duster ve Peugeot 3008 takip etti.
Bu fiyat segmentindeki satışların ağırlıklı olarak iki ila dört yaş aralığındaki araçlarda yoğunlaşması dikkat çekti.
600 bin TL ile 999 bin TL arasında lider Fiat Egea
600 bin TL ile 999 bin TL arasındaki ikinci el araç segmentinde Fiat Egea ilk sırada yer aldı. Renault Clio, Citroën C-Elysée, Citroën C3 ve Renault Megane da en çok satılan modeller arasında sıralandı.
Bu grupta Fiat Egea satışları iki ila dört yaş aralığındaki araçlarda yoğunlaşırken, Renault Clio’da beş yaş ve üzerindeki otomobiller öne çıktı.
600 bin TL altında Renault Clio ilk sırada
Satış bedeli 600 bin TL’nin altında olan ikinci el araçlarda ise Renault Clio en çok satılan model oldu. Renault Symbol, Fiat Doblo Combi, Fiat Fiorino Combi ve Fiat Egea da bu segmentte en çok tercih edilen modeller arasında yer aldı.
Bu fiyat aralığında beş yaş ve üzerindeki araçların satışlarda belirgin ağırlığa sahip olduğu görüldü.
OtoArena’da 10 binden fazla araç satıldı
Aralık 2025 sonu itibarıyla 10 binden fazla araç satışına aracılık ettiğini açıklayan OtoArena, kurumsal alıcı ve satıcıları canlı online açık artırma sistemi üzerinden buluşturuyor.
Platformda haftanın altı günü düzenlenen açık artırmalarda araçlar sunucu eşliğinde tek tek tanıtılıyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinden katılan alıcılar eş zamanlı teklif verebiliyor.
OtoArena Kurucusu ve Genel Müdürü Pınar Özsoy, ekspertiz, ödeme garantisi ve evrak takibi dahil olmak üzere operasyonel süreçleri tek merkezden yönettiklerini belirtti.
Açık artırma sisteminin geleneksel ilan yöntemlerinden farklı olarak dinamik bir fiyat oluşumu sağladığını ifade eden Özsoy, araçların gerçek piyasa değerine ulaşmasını ve kurumsal alıcılar arasında fırsat eşitliği oluşmasını hedeflediklerini kaydetti.









