İSPARK otoparkları şarj istasyonlarıyla donatılıyor

Gersan Elektrik, İSPARK otoparklarında pilot olarak seçilen bölgelere elektrikli araç şarj istasyonu kurulumlarına başladı. Sene sonuna kadar tüm İSPARK otoparklarına toplam 60-65 adet kurulum gerçekleştirilecek.   Türkiye’deki ilk ve tek yerli elektrikli araç şarj istasyonunu üreten Gersan Elektrik AŞ ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait İstanbul Otopark İşletmeleri AŞ (İSPARK) arasında,  İstanbul İli sınırları içerisindeki ve İSPARK tarafından işletilen otoparklarda elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulumu ve kullanımı konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Gersan tarafından üretilen ve satışı gerçekleştirilen G-Charge marka elektrikli araç sarj istasyonları, işbirliği protokolü çerçevesinde ilk olarak İSPARK’a ait otoparklarda 7 noktada pilot uygulama şeklinde kurulacak. Sene sonuna kadar ise İSPARK otoparklarına toplam 60-65 adet elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu gerçekleştirilmiş olacak.

Her bir park alanında kurulacak istasyonlar için 2 araçlık yer ayrılacak. Çift çıkışı olan şarj ünitesinde aynı anda iki araç şarj edilebilecek ve şarj edilen otomobil özelliğine göre 80-300 kilometre arası yol alabilecek. Elektrikli bisiklet, motorsiklet, ATV v.b. tüm elektrikli araçları da şarj edebilecek yapıda çıkışlara sahip olarak tasarlanan şarj istasyonları, kullanılan enerjinin ödenmesinde İstanbul kart gibi ön ödemeli kartlar, kredi kartları veya mobil ödeme imkanlarını da içeriyor.   Gersan Elektrik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Kardeş, 2008 yılında TÜBİTAK desteği ile ürettikleri elektrikli araç şarj istasyonlarının Türkiye’de ilk olarak inşaat firmalarının konut projelerinde kullanılmaya başlandığını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi-BELBİM ile de yapılan ortak çalışma sayesinde araç şarj üniteleri üzerindeki ödeme sistemini İstanbul Kart ile uyumlu hale getirebilen tek firma olduklarını anlatan Kardeş, elektrikli araç şarj istasyonunu yaygınlaştırmak için daha sonra İSPARK ile görüşmelere başladıklarını kaydetti. Kardeş, “Bu konuda yürüttüğümüz çalışmalarda en etkin sonucu biz oluşturduğumuz için İSPARK ile birlikte ortak proje yapma kararı alındı” dedi.

İlginizi çekebilir:  'TTNET, akıllı hayat için dijital çözümler üretiyor'

G-Charge marka elektrik araç şarj istasyonları, İstanbul kart uyumlu, ürün sorumluluk sigortası ile kullanıcı ve araçlarını koruyan, TÜBİTAK desteği ile oluşturulmuş yerli bir teknoloji ve TÜRKAK tarafından akredite bağımsız laboratuvardan tip test belgeli olan ilk ve tek marka olma özelliğini taşıyor.   Elektrikli araç şarj istasyonunun yanında elektrikli araba ve elektrik enerjisi tedarikini de G-MOVE markasıyla bir paket olarak müşteriye sunmayı planladıklarını dile getiren Kardeş, “Şarj istasyonunu, enerjisini ve aracı müşterilerimize biz tedarik edeceğiz, anahtar teslim çözümümüz ile müşterilerimiz hiçbir detay ile uğraşmayacaklar ve kontağı çevirip elektrikli araç kullanmanın rahatlığını yaşayacaklar” diye konuştu.

Gersan’ın Türkiye’de elektronik beyin üniteleri ve buna ait yazılımları tamamen yerli olarak Derindere Motorlu Araçlar (DMA) tarafından geliştirilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından test edilerek satışa sunulan elektrikli araçları için de özel şarj istasyonu tasarladığını söyleyen Yüksel Kardeş, bu konuda verilen teşviklerin elektrikli araç üretimini artıracağını, elektrikli araçların sayısının artmasıyla da şarj istasyonlarının Türkiye’nin her yerinde yaygınlaşacağını kaydetti.

Bu alanda öncelikli olarak  Türkiye’deki tüm elektrik dağıtımı ve satışı yapan kuruluşların bu süreçte önemli rol oynayacağını belirten Kardeş, tüm bu aktörlere yönelik özel çözümler üretebileceklerini kaydetti.

Elektrik enerjisinin tedarik edilebildiği her yerde güvenle kullanılabilen ve  yerli teknoloji ile üretilen elektrikli araç sarj istasyonunun ev tipi modellerinin yanı sıra akıllı tip modelleri de kapalı otoparklar, konutlar, AVM’ler ve halka açık otoparklarda konumlandırılıyor.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir