SoundCore Strike 3

Jel soğutmalı oyuncu kulaklığı: Anker SoundCore Strike 3 incelemesi

Bugüne kadar çeşitli ürünlerini incelediğim Anker, ilk kez bir oyuncu kulaklığıyla misafirim oldu. Anker, ekonomik fiyatlı ve kaliteli ürünleriyle dikkat çeken ve benim de beğendiğim bir firma.

Gelin şimdi hep birlikte Anker’in SoundCore ürün ailesinden piyasaya çıkan Strike 3 oyuncu kulaklığının kutusunu açalım ve satın aldığımızda bizi nelerin beklediğine göz atalım.

Kutu içeriğinde neler var?

Anker SoundCore Strike 3 oyuncu kulaklığının kutu içeriğine baktığımızda, bizi kulaklık, üzerinde uzaktan kumanda bulunan kablo, takılıp çıkarılabilen mikrofon, kullanma kılavuzu ve garanti belgesinin çıktığını görüyoruz.

Kulak yastıkları oldukça yumuşak

Strike 3 oyuncu kulaklığının tasarımına baktığımızda malzeme kalitesinin iyi oluşu dikkat çekiyor. Ürünün kulak yastıkları oldukça yumuşak ve kulağınıza göre şekillenebilen bir yapısı var.

Kulak yastıklarının içi ise soğutma jeli ile doldurulmuş. Bu sayede uzun süre oyun oynarken bile kulaklarınızın ısınması ve dolayısıyla terlemesi önlenmiş oluyor. Ürün kullanım sırasında sırılsıklam terletmiyor ama kulaklarımı öyle çok da buz gibi soğuk yaptığını söyleyemem.

Kulaklığın yan taraflarında açık mavi LED aydınlatma mevcut. Bu da oyun severler için farklı bir atmoster oluşturan bir özellik. Ancak bu LED’in rengi alternatif renklerle değiştirilemiyor.

Örgülü kablosu çok dayanıklı

Strike 3 oyuncu kulaklığının 2 metre uzunluğundaki kablosu örgülü bir malzemeyle geliyor. Bu da kablonun dayanıklılığını artıran bir faktör. Üründeki mikrofonu kullanmadığınız zamanlarda mikrofonu çıkarabiliyor olmanız yararlı bir özellik. Mikrofon esnek şekilde tasarlanmış. Su sıçramalarına, tere ve neme dayanıklı.

Strike 3 oyuncu kulaklığının ağırlığı ise yaklaşık 420 gram. Anker SoundCore Strike 3 oyuncu kulaklığı, PC ve PS4 ile uyumlu. Üründe Xbox oyun konsolu desteği bulunmuyor.

Bağlantı seçenekleri

Strike 3’te 3.5 mm giriş yerine standart USB girişi tercih edilmiş. Bu da ürünü farklı cihazlarla örneğin akıllı telefonunuzla kullanmak istediğinizde USB’den 3.5 mm jaka dönüştürmek için ekstra bir aksesuar satın almanız gerektiği anlamına geliyor. Satın alacağınız oyuncu kulaklığında 3.5 mm girişi olması sizin için çok önemliyse Anker’in Strike 1 modeline bakabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:  HyperX’in lifestyle oyuncu kulaklığı Cloud Mix Türkiye’de

Yazılım desteği

Anker SoundCore Strike 3 oyuncu kulaklığı, Soundcore Gaming Studio uygulamasıyla geliyor. Uygulamayı bilgisayarınıza ücretsiz indirebilirsiniz. Soundcore Gaming Studio uygulaması, kulaklığınızın çeşitli özelleştirmelerini bilgisayarınız üzerinden gerçekleştirebilmenizi sağlıyor.

Surround ayarlarını uygulama üzerinden özelleştirebiliyorsunuz. Mikrofonun ses seviyesini ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca uygulama üzerinden 3D efekt ve ekolayzer gibi özelleştirmeleri yapmanız mümkün.

Bu arada kulaklığın kutu üzerinde PC uyumlu olduğu yazmasına rağmen Mac bilgisayarlarla da kullanıldığını söylemeliyim. Yalnız Soundcore Gaming Studio uygulaması sadece PC’de çalışıyor, Mac’te böyle bir yazılım desteği söz konusu değil.

Kablo üzerinden kumanda ediliyor

Strike 3 kulaklığın üzerinde herhangi bir fonksiyon tuşu bulunmuyor. Ürünü yönetmek için kablo üzerindeki mini kumandayı kullanmanız gerekiyor. Kumanda üzerinden, mikrofonu açma-kapatma 7+1 Surround ses özelliğini açma-kapatma ses seviyesi ayarlama gibi işlevleri yerine getirebiliyorsunuz.

52 mm sürücüler kullanılmış

Gelelim Strike 3 oyuncu kulaklığının ses teknolojilerinden söz etmeye… Üründe 52 mm sürücüler kullanılmış olması ses kalitesine olumlu bir etki sağlıyor. Sanal olarak 7+1 Surround ses veren Strike 3, oyun oynarken tüm detayları fark etmenizi sağlıyor.

Bu güçlü kulaklık hem oyun oynarken hem film izlerken hem de müzik dinlerken kullanabileceğiniz şekilde kaliteli sesler elde etmemizi sağlıyor.

Strike 3’ün ses seviyesinin yetersiz oluşuyla ilgili bazı eleştiriler var. Üretici firma bu sorunun PlayStation 4’te yaşandığını ve bunun nedeninin ise üçüncü taraf kulaklıklara karşı yapılmış sınırlandırma olduğunu belirtiyor.

Suya dayanıklı mikrofon

Üründe dış sesleri bastıran bir gürültü engelleme teknolojisi mevcut. Mikrofon, sesinizi arka plan gürültüsünden yalıtıyor ve böylece sağlıklı bir şekilde iletişim kurmanızı sağlıyor.

Ancak bunun Aktif Gürültü Önleme teknolojisi olmadığını hatırlatmamızda yarar var. Üründeki mikrofon çıkarılabilir tasarıma sahip. Bu sayede ihtiyaç duymadığımız zaman çıkarıp bir kenara koyma şansımız var.

Strike 3 oyuncu kulaklığının mikrofonu IPX5 seviyesinde su geçirmez. Bu da su sıçramaları ve tere karşı dayanıklı olduğu anlamına geliyor. Mikrofonun uç kısmında LED mevcut. Bu LED mikrofon açıkken yeşil, kapalıyken kırmızı yanıyor.

Anker SoundCore Strike 3 incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Melih Bayram Dede

TechnoLogic'in Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni. Gazeteciliğe 1993’te başladı. Çeşitli yayınlarda teknoloji editörü olarak görev yaptı, TV programları hazırlayıp sundu. İnsan Yayınları tarafından yayımlanan “İnternet” ile Liz Yayınları tarafından yayımlanan “Teknoloji ve Hayat” adlı kitapların yazarı. Sürekli Basın Kartı sahibi. Bilişim Medyası Derneği ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir