Lazerin mucidi Charles Townes öldü

1951 yılında Columbia Üniversitesi’nde lazer fikrini ortaya atan Charles Townes, üç yıl sonra bir grup doktora öğrencisiyle birlikte ilk lazer cihazını geliştirmişti

Elektromanyetik dalgaları üzerine yaptığı araştırmalar sonucu lazeri bulan Amerikalı fizikçi Charles Townes, 99 yaşında hayatını kaybetti.

1951 yılında Columbia Üniversitesi’nde araştırmacı olarak çalıştığı yıllarda lazer geliştirme üzerine teoriler üreten Townes, üç yıl sonra bir grup doktora öğrencisiyle birlikte ilk lazer cihazını geliştirmeyi başardı.

Townes ve ekibinin geliştirdiği teknoloji, CD çalarlardan, göz ameliyatlarına, çeliği kesmeye ve astronomiye kadar birçok farklı alanda yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Buluşu sayesinde Townes 1964 yılında Nobel ödülünü konu ile ilgili teorik araştırmalar yapan Rus bilimciler Nikolai Basov ve Aleksandr Prokhorov ile paylaştı.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, araştırma hayatına İkinci Dünya Savaşı sırasında dünyaca ünlü Bell Laboratuarlarında başlayan Charles Townes, radar sistemleri ve navigasyon cihazlarının tasarımlarını yaptı. Çok dindar bir kişi olarak bilinen Nobel ödüllü bilimci, bilim ve dinin ortak yönleri üzerine yazdığı makaleler nedeniyle de 2005 yılında Templeton Ödülüne layık görülmüştü.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  TELKODER’in yeni başkanı Halil Nadir Teberci oldu

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir