Naughty Dog’dan sadece PlayStation3’e özel The Last Of Us

Ödüllü oyun geliştirici Naughty Dog, yılın en merakla beklenen oyunu The Last Of Us’ı sadece Sony PlayStation3 için çıkarıyor. Yoğun karakter tabanlı anlatıma sahip oyun, hayatta kalma ve aksiyon unsurlarını unutulmayacak ve türüne damga vuracak eşsiz bir deneyimde bir araya getiriyor.

Sony Computer Entertainment America LLC. (SCEA) sadece PlayStation3 (PS3) bilgisayar eğlence sistemi için geliştirilen The Last of Us’ın Kuzey Amerika’da piyasaya sürüldüğünü açıkladı. Eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanan UNCHARTED, Jak and Daxter ve Crash Bandicoot serileri ile kendine önemli bir yer edinen Naughty Dog tarafından geliştirilen The Last of Us, cordyceps virüsünün tüm dünyayı etkileyerek insanlığı mahvettiği salgının ardından 20 yıl sonra radikal bir dönüşüm geçirmiş dünyada çağrışımlarla dolu bir yolculuk sunuyor.

The Last of Us, ana karakterler Joel ve Ellie üzerinden insanlığın derinliklerinde keşfe çıkan gerçekçi bir deneyim. Şans eseri bir araya gelen ikili hayatlarını değiştiren koşulların içine itiliyor. Hayatta kalma, sadakat, sevgi ve kefaret konularına odaklanan anlatımın eşlik ettiği yolculukları da duygusal bir yoğunluğa sahip.

Zengin hikaye, görevi genç ama son derece yetenekli bir kız olan Ellie’yi gizlice çıkarmak olan, hayatta kalmayı başarmış sert mizaçlı Joel’i izliyor. Joel, Ellie’yi askeri karantina bölgesinden çıkartmak ve Ateşböcekleri olarak bilinen bir gruba ulaştırmak zorunda. The Last of Us, salgın sonrası Amerika Birleşik Devletleri’nin güzel ıssız topraklarının benzersiz grafikleri ve oyun içindeki ilkel mücadeleyi hayata geçiren oyun mekaniği ile oyunun sınırlarını zorlayarak yeni bir tür ve sinematik oynanabilirliğe yeni bir standart getiriyor

Sony Computer Entertainment America LLC Birinci Parti Oyunlar Pazarlama Bölümü Kıdemli Direktörü Asad Qizilbash, “PS3 yıllardır olduğu gibi, bu yıl da oyun dünyasında en iyi özel içeriği sunmaya devam ediyor. The Last of Us, Naughty Dog’un vizyoner liderliği ve olağanüstü hikaye anlatım yeteneklerinin yanı sıra PlayStation’ın interaktif eğlencenin özünü yeniden tanımlayan eşsiz oynanabilirlik deneyimleri ortaya çıkarma konusundaki kararlılığına da tanıklık ediyor” dedi.

Kıtlığın hakim, kaynakların kısıtlı olduğu bir dünya

Kıtlığın hakim, kaynakların kısıtlı olduğu bir dünyada, strateji hayatta kalmayı başarmış diğer amansız insanlara ve cordyceps virüsünün kontrolüne geçmiş enfekte olanlara karşı dünyanın korkunç gerçekleri karşısında hayatta kalmanın temel bir bileşeni. Silah yapma, yiyecek arama, dinleme modu ve gizlilik bir araya getirilerek anbean oynanabilirlik sağlanıyor. Hayatta kalmak, öngörülemez olan ve oyuncuları oyuna yepyeni uylaşımlar ile yaklaşmaya zorlayan savaş senaryolarına dayanırken, insanlık hali ve hayatta kalmak için gerekli fedakarlıkların da altını çiziyor.

İlginizi çekebilir:  TikTok Türkiye’deki oyun projesi için Zula ile anlaştı

Çok oyunculu bir deneyim

The Last of Us tek oyunculu kampanyayı genişleterek; hayatta kalma ve kendinden olanı koruma temasını merkez alan, alışılmadık ve derin birçok oyunculu kampanya sunuyor. “Hizipler” (Factions) adı verilen çok oyunculu mod içinde, oyuncuların hayatta kalmanın bir yolu olarak kendi Klanları içinde büyümesi ve bunları desteklemesine imkan veren Avcılar (Hunters) veya Ateşböcekleri (Fireflies) ile müttefik olmayı seçebildikleri, tek oyunculu modu tam olarak içinde barındıran bit Meta oyun. Takım arkadaşlarının her ikisi de yedi farklı harita üzerinde oynanabilen iki oyun modu olan Survivors (Eliminasyon) ve Supply Run (Dörde Dört) üzerinde ayakta kalmak için birbirlerine kenetlenmek zorunda.

Hem Blu-ray disc olarak hem dijital formatta satın alınabiliyor

Halen sadece PS3 sistemi üzerinde temin edilebilen The Last of Us Blu-ray disc formatının yanı sıra ilk günden itibaren dijital olarak da satın alınabiliyor. Oyunseverler oyunun tam olarak indirilip yüklenmesini beklemeden oynamaya başlayabiliyor. İnternet hızı ve diğer etkenlere bağlı olarak, çoğu oyuncu yüklemenin üçte ikisi ila dörtte üçü tamamlandığında oynamayı bekleyebilir. Yükleme uygulaması oynamaya başlamaya hazır olduğunuzda sizi haberdar ediyor. Oyunun standart sürümü 129,TL olacak. Bunun yanında Joel ve Ellie Edtion isimli iki farklı koleksiyoncu sürümü, oyunun çıkışından kısa bir süre sonra raflardaki yerini alacak. Her iki farklı koleksiyoncu sürümünün satış fiyatı ise 189 TL

Oyunun müzikleri Grammy ve Akademi Ödüllü film bestecisi Santoalalla’dan

Oyunun Grammy ve iki Akademi Ödüllü film bestecisi Gustavo Santoalalla tarafından bestelenen şarkıları da Sony Masterworks etiketiyle çıktı. Santoalalla, grubu Bajofondo’nun alt-Tango sesleri ile geleneksel Arjantinli kökenlerini ile harmanlayarak The Last of Us’ın derinliğini hayata geçiren muazzam bir müzik yarattı.

The Last of Us, ESRB tarafından Kanlı Sahneler, Yoğun Şiddet, Cinsel Temalar ve Kaba Dil içermesinden ötürü Yetişkin Kitleler için “M” olarak derecelendirildi. ESRB hakkında daha fazla bilgi için http://www.esrb.org adresini ziyaret edebilirsiniz. The Last of Us hakkında daha fazla bilgi için PlayStation blogunu veya resmi oyun sitesi http://www.thelastofus.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir