ÖSYM Giriş aramaları arttı: 2027 sınav takvimi açıklandı, tarihler belli oldu

Google Trendler’de ÖSYM Giriş aramalarının öne çıkmasıyla birlikte adayların sınav takvimine ve başvuru işlemlerine ilgisi arttı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2027 yılında düzenlenecek sınavların tarihlerini açıkladı. YKS, MSÜ, ALES ve KPSS başta olmak üzere çok sayıda sınavın başvuru ve sonuç açıklama tarihleri belli oldu.

ÖSYM Giriş araması yapan adaylar, sınav başvurularını gerçekleştirmek, başvuru bilgilerini kontrol etmek ve sınav sonuçlarına ulaşmak için ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi’ni (AİS) kullanıyor. 2027 sınav takviminin yayımlanması da adayların ÖSYM’nin resmi internet sitesine ve giriş ekranına yönelmesine neden oldu.

2027 ÖSYM sınav takviminde hangi sınavlar var?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2027 sınav takvimine göre, yılın önemli sınavları için tarihler şöyle:

  • MSÜ 2027: 20 Mart 2027
  • ALES/1: 18 Nisan 2027
  • YKS 2027: 19-20 Haziran 2027
  • KPSS A Grubu: 12, 18 ve 19 Eylül 2027

Takvimde sınavların yanı sıra başvuru tarihleri, geç başvuru dönemleri ve sonuçların açıklanacağı günler de yer alıyor.

ÖSYM AİS giriş ekranı nasıl açılır?

Adaylar, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sınav başvurularını yapabiliyor, mevcut başvurularını kontrol edebiliyor ve sınavlarla ilgili işlemlerini takip edebiliyor.

ÖSYM AİS giriş işlemi için adayların ais.osym.gov.tr adresini ziyaret etmesi gerekiyor. Sisteme T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yapılabiliyor. ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden de sınav takvimine, duyurulara ve sonuç açıklamalarına ulaşılabiliyor.

ÖSYM’den elektronik sınav başvuruları için uyarı

ÖSYM, e-YDS, e-TEP, e-YÖKDİL ve e-YDTS gibi elektronik sınavların başvurularına ilişkin önemli bir hatırlatmada bulundu.

Kurumun açıklamasına göre elektronik sınavlarda başvurular, sınav merkezlerinin kapasitesi dolduğunda ilan edilen başvuru süresi sona ermeden kapatılabiliyor. Bu nedenle adayların başvurularını son güne bırakmamaları önem taşıyor.

ÖSYM ayrıca 2027 sınav takviminde güncelleme yapılabileceğini belirterek adayların resmi duyuruları düzenli olarak takip etmesini istedi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy da 2027 yılında gerçekleştirilecek sınavların adaylar, aileleri ve eğitim camiası için hayırlı olmasını dileyerek tüm adaylara başarı temennisinde bulundu.