Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin yeni başkanı Murat Öztürk oldu

Türkiye merkezli Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), 1 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul Toplantısı ile yeni yönetim kadrosunu belirledi. İstanbul Park tesislerinde düzenlenen kurulda, Murat Öztürk derneğin yeni yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Öztürk, bu görevi 12 yıldır sürdüren Ufuk Sandık’tan devraldı.

İstanbul Park’ta yeni dönem başlangıcı

Genel kurulda belirlenen yeni yönetim kurulu, otomotiv gazeteciliğinin çeşitli alanlarında deneyim sahibi isimlerden bir araya getirildi. 2014 yılında faaliyetlerine başlayan dernek, Türkiye’deki otomotiv haberciliğinin standartlarını yükseltmeyi ve sektörel gelişime katkı sağlamayı amaçlıyor. Kuruluşundan bu yana geçen sürede OGD, özellikle her yıl düzenlediği ve sektör içerisinde referans noktası olarak kabul edilen “Türkiye’de Yılın Otomobili” organizasyonu ile tanınıyor.

Görev dağılımı ve yeni yönetim listesi

Toplantı sonunda, derneğe uzun yıllar liderlik eden ve önemli katkılar sunan Ufuk Sandık’a teşekkür plaketi takdim edildi. Yapılan oylama sonucunda OGD’nin yeni yönetim kadrosu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Başkanı: Murat Öztürk

Yönetim Kurulu Üyeleri: Okan Altan, Hırant Kasapoğlu, Burak Ertem, Ali Yıldırım, Taylan Özgür Dil, Serkan Kalkavan

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Mete Tansu, Eray Özgür, Fırat İpek, Sinan Koç, Pelin Erbil, Eda Taşkıran, Murat Öksüz

Denetleme kurulunda ise Aykut Özdek, Selçuk Onur ve Yavuz Müftüoğlu asil üyeler olarak yer alırken; Bahadır Bektaş, Recep Bozdağ ve Cem Şahin yedek üyeler olarak belirlendi. Dernek, yeni dönemde de otomotiv dünyasındaki teknolojik gelişmeleri ve yapay zekâ entegrasyonlarını yakından takip ederek tüketicileri bilgilendirmeye devam edeceğini duyurdu.

Başa dön tuşu