Perkotek

Perkotek Otel Kapı Kilit Sistemi

Otel kapı kilitlerinde kullanılacak kartların yazılım entegresi otel görevlisi kişilerin bilgisayarlarına kurulumu yapılır. Kapı kilitlerine okutma yapılarak kullanılacak kartların kodlayıcı aparatı, usb kablosu aracılığıyla yazılım kurulan bilgisayara bağlandıktan sonra temic veya mifare kartlar konularak otel kapı kilit sistemlerinde kullanılacak kartlar tanımlanabilir. Tanımlanacak olan bu kartlarla misafirler odalara giriş çıkış yapabilirler. Otel kart sistemi ayrıca hizmet alan kişilerin misafirlik bitiş süreleri de yazılım ile belirtilebilir. Misafirlik süresi dolduktan sonra istenirse tekrar yazılım ile süre uzatılabilir. Misafirlerin kullandığı kartlar yazılım ile pasif hale getirilebilmektedir. Pasif hale getirilen kartların tekrardan başka misafirlere verilmek üzere yeni tanımlama yapılması mümkündür.

Yeni boşaltılan misafir odalarının yeni misafirler için tekrar hazırlanıp temizlik ve kontrolünün yapılması için temizlik görevlilerine, istenilen katlara istenilen odalara girebilecekleri görevli kartları tanımlanabilir. Bu şekilde yeni boşalan misafir odalarının yeni misafirler için tekrar hizmete alınma süresi kısa tutulabilir.

X Ray Bagaj Arama Cihazları

Jeneratör tüm bu sistemlerin çalışmasını sağlayan güç kaynağıdır. Tüm parçalara enerjisini verir. Jeneratör kesintisiz güç kaynağına bağlanması tavsiye edilmektedir. Böylece hem kesintisiz kullanım ortamı sağlanmış olur hem de sorunlu, dengesiz bir enerji akımından dolayı olası bir arıza engellenmiş olur.

X ray cihazı kullanımında tüm kullanıcıların ilk aklına gelen ışınların zararlı olup olmadığıdır. X ray cihazlarının ürün giriş ve çıkışlarında bulunan yoğun kurşun perdeler sayesinde dışarı x ray ışını çıkması engellenmiştir. Aynı zamanda zaten x ray ışınları sürekli açık kalmamaktadır. Bagaj x ray cihazı koyulduktan sonra kurşun perdelerden geçtikten sonra bulunan fotoseller yardımıyla cisim geldiği anlaşılır ve cisim bölgeden geçtiği birkaç saniye ışınlar açık kalır ve kapanır. Tüm bu sebeplerden dolayı kurşun perdeler kullanıcı tarafından kesilmediği sürece sorun oluşmamaktadır.

X ray cihazlarının program kullanımı dört farklı dil desteklemektedir. Global dil olarak kullanılan İngilizce’ nin yanında Türkçe, Rusça ve Fransızca dil paketleri de sistem içerisinde yüklüdür. Bu sayede hemen hemen tüm ülkelerde kullanılması hedeflenmiş ve bu hedefe ulaşılmıştır.

X ray cihazlarının modelleri nelerdir?

Kullanım alanlarına, anlamlarına göre farklı x ray cihazı seçenekleri vardır. Ürünlerin modelleri aynı zamanda tünel boyu ölçüleridir. Örneğin Secuda 5030 dendiğinde 50×30 olarak genişlik x yükseklik olarak düşünülebilir. 5030 modeller cüzdan, el çantası, takım çantası gibi küçük boyutlu ürünler için kullanılabilir. Yine Secuda 6550, Secuda 8065, Secuda 100100 gibi ürünler mevcuttur. 8065, 10080, 100100 gibi ürünlerde bavul, koli gibi daha büyük boyutlu kullanım için uygundur.

İlginizi çekebilir:  Perakende sektöründe kârlılığı ve verimliliği artırmanın püf noktaları

Mağaza Ürün Koruma Sistemleri

Ürün koruma sistemi çalışma şekli nelerdir?

Radyo Frekansı ile çalışan (RF) Ürün koruma sistemi: Bu sistemle çalışan ürün koruma sisteminde Mağazalarda bulunan ürünlerde içeriğinde metal veya elektronik madde bulunmayan ürünlerde kullanılır. Genellikle giyim veya plastik ürün sektöründe ticaret yapan mağaza ve iş yerlerinde kullanılır.

Akusto Manyetik ile çalışan (AM)Ürün koruma sistemi: Bu tip çalışma prensibiyle çalışan ürün koruma sistemi ürüne montajı yapılacak metal alarm ve elektronik bileşene sahip etiketlerle birlikte radyo frekansı prensibiyle çalışan antenlere göre daha yüksek performansla çalışabilirler. Radyo frekanslı ürün koruma antenlerine göre daha düşük hata ile neredeyse hatasız olarak mükemmel derecede performans sergilemektedirler.

Ürün koruma antenlerinin mesafe aralığı nasıl olmalıdır?

Antenler arasında bırakılacak 120 ila 200 Cm olarak değişmektedir. Metal yoğunluğu gibi fiziksel etkenlerin elverişli olduğu yerlerde 250 cm mesafelerde bile sorunsuz çalışmaktadır.

Ürün koruma sistemi nasıl yapılır? Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ürün koruma sisteminin montajı yapılacak yerin önceden kontrol edilmelidir. Ürün koruma sistemi için çekilecek 220 V AC enerjisi için elektrik panosundan ayrı bir sigorta ve ayrı bir hattan alt yapı çekilmelidir. Toplu priz hattı kullanılmamalıdır. Ürün koruma antenlerinin konulacağı kapı kısmında alüminyum veya metal yoğunluklu kapı, raf benzeri ürünlerden anten ile arasında en az 45 Cm’lik mesafe bırakılmalıdır. 2 anten arasına atılacak haberleşme kablosu için yer bırakılmalıdır.

İlgilendiğiniz PERKOTEK ürünleri için perkotek.com sitesini ziyaret edebilir yahut 0850 811 80 00 numaralı hattımızı arayarak gerekli bilgi ve fiyat teklifinizi alabilirsiniz.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir