siber saldırılar

Endüstriyel kurumlar siber saldırıları gizliyor

Kaspersky tarafından düzenlenen yeni bir ankette endüstriyel kurumların üçte ikisinin (yüzde 67) siber güvenlik vakalarını yetkililere bildirmediği ortaya çıktı. Yönetmeliklere uyumlu faaliyet göstermenin modern endüstriyel kurumlar için şart olmasına ve yatırımların önünü açmasına rağmen, şirketlerin uyum kurallarını uygulama şekillerini etkileyen birçok faktör bulunuyor. Siber suçluların endüstriyel şirketlere sızmak için karmaşık saldırı yöntemlerine başvurduğu bu dönemde, […]

Snatch ransom software

KVKK ve GDPR uyumunuzu tehlikeye atan virüs: Snatch

Sophos’un 2020 yılına damga vuracak en önemli tehditler arasında gösterdiği Snatch, gelişmiş saldırı teknikleri eşliğinde geri döndü. Üstelik bu kez sadece kurumların işleyişini durdurmakla kalmayıp, saldırı öncesinde bilgi sızmasına neden olarak KVKK ve GDPR kanunları uyarınca büyük cezalarla karşılaşma ihtimalini de gündeme getiriyor. Güvenlik çözümleri üreten Sophos, Snatch adı verilen fidye yazılımının değişen saldırı tekniklerini […]

siber tehditler

2020’de bizi bekleyen siber tehditler

Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs, 2020 yılında ön plana çıkacak siber saldırı trendlerine yönelik öngörülerini açıkladı. Oldukça yoğun siber güvenlik olaylarıyla geçen 2019’un ardından 2020’de de siber saldırıların artacağını ve özellikle yapay zeka destekli siber savunma araçlarının kullanılacağını vurgulayan Bitdefender Antivirüs uzmanları, 2020 yılına yönelik 10 siber güvenlik tahminini paylaşıyor. Fidye yazılımı […]

KVKK gdpr

KVKK ve GDPR uyumluluğu için 5 püf noktası

Şirketler, KVKK ve GDPR’ye uyum konusundaki uygulama ve tavsiyelerinin çoğunu oldukça teknik ve karmaşık buluyor. Uyumluluk konusunda endişelere kapılan şirketler için önerilerde bulunan Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, şirketlerin KVKK ve GDPR uyumluluğu için izlemeleri gereken 5 adımı sıralıyor. KVKK ve GDPR’ye uyum sağlamak ve yönetmeliğe göre hareket etmek isteyen şirketler, bu konuda alınacak hukuki […]

Alain Soria

Her saniye 4 yeni zararlı yazılım ortaya çıkıyor

Dijital hayatımız ağır saldırı altında. Aslında sadece bizi ilgilendiren özel verilerimiz siber hırsızların iştahını kabartıyor. Evde veya işte, bilgisayar ve telefonlarımız her saniye en az 4 yeni zararlı yazılım tarafından yoklanıyor. Türkiye’nin lider antivirüs markası ESET, bu saldırı yağmuruna cevap verecek ve ‘özel olanın özel’ kalmasını sağlayacak 2020 sürüm güvenlik yazılımlarını piyasaya sundu. Yeni yazılımlar, […]

Siberasist

KVKK ve GDPR uyumluluğu için Siberasist iş başında

Şirketlerin KVKK ve GDPR’ye tam uyumlu hale gelebilmesi için bilişim güvenliği ve hukuk danışmanlığı hizmetlerini tek bir çatı altında toplayan Siberasist, düzenlenen özel bir lansmanla tanıtıldı. Bilişim güvenliği yazılımı ve donanımı üreticilerinin ülke temsilcilerinin de yer aldığı etkinlikte konuşan Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, veri koruma kanunlarına uyumluluk sağlamak isteyen şirketler için siber güvenlik uzmanlarını […]

THY

THY, Kişisel Verilerin Yönetimi için Micro Focus’u seçti

Türkiye’de şirketler, üç yıldan fazla süredir yürürlükte olan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) uyum sağlamak için çalışıyor. Bu süreç, Avrupa Birliği vatandaşlarının verilerini işleyen Türk Hava Yolları gibi şirketler için, Avrupa’da 2018 yılında yürürlüğe giren Veri Koruma Tüzüğü’ne (GDPR) uyum zorunluluğunun eklenmesiyle daha önemli bir gündem maddesi haline geldi. Kullanıcı kişisel verilerini işleme konusunda en […]

GDPR

Geleneksel tedbirler GDPR için yeterli değil

Kişisel verilerin, gelecekteki saldırıların odak noktasında olacağı açıkken, bu saldırılara hızlıca cevap verecek yeni bir güvenlik analizi katmanını ve takip sistemini devreye sokmanın zamanı geldi. Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi Aruba’nın yayınladığı yeni rapora göre, halihazırdaki eksik güvenlik önlemlerine bel bağlayan şirketler, Genel Veri Koruma Tüzüğü’yle (GDPR) beraber gelecek düzenlemeler karşısında riskli durumda. Tehditleri bulmak […]

Faruk Bilir biyometrik veriler

KVKK Başkanı uyardı: Biyometrik veriler gelişigüzel işlenemez

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, son dönemde önemi daha da artan kişisel verilerin gelişigüzel ve keyfi uygulamalarla işlenemeyeceğini belirterek, hem vatandaşları hem de veri işleyenleri uyardı. Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan siber güvenlik ve kişisel verilerin korunması konusu, KVKK’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen “2. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi”nde değerlendirildi. Konunun taraflarını […]

Veri hırsızlarının yöntemleri günyüzüne çıkıyor

Teknolojinin gelişmesine paralel olarak artan siber güvenlik olayları ile kredi kartı dahil pek çok kişisel veri hırsızlığında kullanılan yöntemler Ankara’daki zirvede ortaya konulacak. Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun (KVKK) ev sahipliğinde 24 Nisan 2019 tarihinde düzenlenecek etkinlik, veri hırsızlarının izlediği yöntemlerin siber güvenlik uzmanlarınca tek tek paylaşılmasına olanak sağlayacak. Teknolojinin gelişmesiyle daha da yaygınlaşan kişisel verilerin […]

kişisel veri - Kağıt imha makineleri

Kâğıt imha makineleri bilgi güvenliği için zorunluluk

Leitz, 25 Mayıs 2018’den beri Avrupa’da yürürlükte olan Genel Verileri Koruma Düzenlemesi’yle (GVKD) uyumlu olan yeni kâğıt imha makinesi serisi Leitz IQ ile bu standartlarını devam ettiriyor. Alman ofis ürünleri üreticisi Leitz’ın sahibi ACCO, açılımı akıllı (Intelligent) ve sessiz (Quiet) olan Leitz IQ serisinin bütün üyeleriyle kâğıt sıkışma sorununun Türkiye’de de tarihe karışmasını sağlıyor. Leitz […]

Translate »