Türkiye’de video reklam pazarı kökten değişiyor

2015 yılının Mayıs ayında Amerikalı video reklam ağı Virool Inc. ile Exclusive Partnership anlaşması yapan Bullseye Worldwide, reklamcılıktaki global know-how’ını Virool’un teknolojik altyapısı ve premium kanallar odaklı hedeflemeleri ile birleştirdi. 60 binden fazla kampanyanın verileri ile nokta atışı hedefleme yapabilen Virool reklam ağı artık Türkiye’nin dijital reklam piyasasının dünyaya açılan kapısı oldu.

Uzmanlar dijital video reklamlarının medya satın alımlarında üst sıralara çıkmasının sebeplerinin en başında, reklam teknolojilerinin her gün katlanarak ilerlemesini görüyorlar. Bullseye Worldwide, bu gelişmeleri yakından takip ediyor ve reklam verenlere doğru kitlelere doğru yerde ulaşmaları için aracılık ediyor.

2015 yılının Mayıs ayında Amerikalı video reklam ağı Virool Inc. ile Exclusive Partnership anlaşması yapan Bullseye Worldwide, reklamcılıktaki global know-how’ını Virool’un teknolojik altyapısı ve premium kanallar odaklı hedeflemeleri ile birleştirdi.

Virool ile 60 bin kampanyanın verisi hizmetinizde

Premium bir video reklam ağı olan Virool Inc., kurulduktan sonra Y Combinator, DFJ, Menlo ve Andressen Horrowitz tarafından yatırım almıştır. Dünya çapındaki premium envanteri, detaylı hedefleme opsiyonları ve yüksek teknolojik altyapısıyla Virool, yürüttüğü 60.000’den fazla video reklam kampanyasıyla Coca-Cola ve Red Bull gibi büyük markalar tarafından da tercih ediliyor. 3. parti veri şirketleri ile kampanya verilerini birleştiren Virool, ihtiyaca özel hedeflemeler yapmayı oldukça kolay bir iş haline getiriyor.

Virool ile video kampanyaları, mecra özelinde kişiselleştirilmeye açık. Her mecraya özel Call To Action butonları düzenlenebiliyor ya da kullanıcılar istenilen sosyal medya platformunda etkileşime yönlendirilebiliyor. Reklam verenler kadar yayıncılar için de ekstra reklam alanı ve envanter sağlamak gibi bir çok ayrıcalık sunan InLine reklam modeli ile yüksek video görüntülenme oranları ve %2 daha fazla tıklanma oranları sağlanıyor.

İlginizi çekebilir:  Nokta İstanbul öncelikli kayıt dönemi sona erdi

Virool ile kişiselleştirilen kampanyaların performansı, ısı haritaları, izleyici tutunma verileri ve videonun kullanıcılarda yarattığı duygusal ifadeler gerçek zamanlı ölçümlenerek, kampanya optimizasyonu için her türlü datayı sunuluyor.

Video reklamların önlenemez yükselişi

Video reklamcılığı hızla artan payı ile dijital medya planlarında yerini bulmaya başladı. IAB’nin 2015 yılında yaptığı araştırmaya göre; medya satın alma tarafında bulunan 305 profesyonel, dijital videonun geri kalan TV ve medya tipine göre daha hızlı ve daha güçlü ilerleyeceğini düşündüğünü ortaya çıkartıyor.

Yine aynı araştırma dijital videoların TV ve kablolu yayınlara ayrılan bütçeye göz diktiğini ve en çok kaynak aktarımının bu kalemlerden olacağını öngörüyor. Ayrıca önümüzdeki 5 yıl içerisinde dijital video yönetim ve programlamasının TV kadar önemli olacağı konusunda uzmanlar hemfikir.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir