VMware

VMware 2022 mali yılı ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı

Toplam gelir, geçtiğimiz yıla göre yüzde 9 arttı. Abonelik ve SaaS (Software as a Service, Hizmet olarak Yazılım) geliri, geçen yıla göre yüzde 23 arttı.

Kurumsal yazılımın öncü ve yenilikçi şirketi VMware, Inc. (NYSE: VMW), 2022 mali yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. 2021 mali yılının ikinci çeyreğine göre yüzde 9 artan gelirler, 3,14 milyar dolara ulaştı.

2021 mali yılının ikinci çeyreğine göre yüzde 12 artan abonelik, SaaS ve lisans gelirlerinin toplamı, 1,51 milyar dolar seviyesine ulaştı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artan abonelik ve SaaS gelirleri, ikinci çeyrekte 776 milyon dolara ulaştı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artan abonelik ve SaaS ARR gelirleri, ikinci çeyrekte 3,15 milyar dolar seviyesine ulaştı.

2021 mali yılının ikinci çeyreğinde 447 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 1,06 dolar olan GAAP net geliri, yüzde 8 azalarak ikinci çeyrekte 411 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 0,97 dolar oldu. 2021 mali yılının ikinci çeyreğinde 766 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 1,81 dolar olan GAAP dışı net gelir, yüzde 3 azalarak ikinci çeyrekte 739 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 1,75 dolar oldu.

GAAP faaliyet geliri, 2021 mali yılının ikinci çeyreğine göre yüzde 2 azalarak 525 milyon dolar oldu. GAAP dışı faaliyet geliri ise 2021 mali yılının ikinci çeyreğine göre yüzde 3 azalarak 924 milyon dolar oldu.

İkinci çeyreğin faaliyetlerden gelen nakit akışı 864 milyon dolar, serbest nakit akışı ise 777 milyon dolar oldu. İkinci çeyrekteki RPO (Kurtarma Noktası Hedefi), bir önceki yıla göre yüzde 8 artarak 11,2 milyar dolar oldu. Şirket, Kasım 2021’in başlarında Dell Technologies Inc.’den planlı olarak ayrılma yolunda ilerlemeye devam ediyor.

İlginizi çekebilir:  Halka arz edilen Hitit hangi alanlarda faaliyet gösteriyor?

VMware CEO’su Raghu Raghuram, konuyla ilgili şunları söyledi: “Müşterilerimiz, stratejilerini “buluta öncelik”ten, doğru iş yükü için doğru bulutları ve bulut hizmetlerini seçtikleri ve çoklu bulut ortamına dönüştürdükleri “akıllı bulut” felsefesine doğru geliştiriyor. Tüm uygulamalar için çoklu bulut platformunu sunarak, müşterilerimizin günümüzde ve gelecekte işlerini hızlandırmak için ihtiyaç duyduğu dijital inovasyonu ve kurumsal kontrolü sağlıyoruz.”

VMware Kıdemli Başkan Yardımcısı CFO’su Zane Rowe ise “Abonelik ve SaaS ARR’nin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 3,2 milyar dolara ulaştığı ikinci çeyrek finansal performansımızdan memnunuz. İkinci çeyrekteki performansımız, çoklu bulut ve modern uygulama işlerimizin yanı sıra son kullanıcı bilişimi gibi ana kategorilerde geçen yıla göre ürün rezervasyonlarındaki güçlü büyümeyi yansıtıyor” dedi.

Bilek ağrısına son | Logitech MX Vertical ergonomik fare incelemesi

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir