Vodafone İstanbul Maratonu koşuldu

İstanbul’un bir dünya markası olması için spor, sanat, kültür ve müzik alanlarında önemli yatırımlar yapan Vodafone Türkiye’nin isim sponsorluğunda düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt’ün katılımıyla tamamlandı. 21,1 kilometrelik yarı maratonu erkeklerde 1:05:20’lik dereceyle Fetene Alemu Regasa, kadınlarda 1:16:33’lük dereceyle Bahar Doğan birinci tamamladı. 10 kilometre koşusunu ise 34:30’luk dereceyle Ömer Aslan kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Vodafone Türkiye isim sponsorluğunda, Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en geniş katılımlı kitlesel spor organizasyonu Vodafone İstanbul Maratonu’nu tamamlayıcı nitelikte olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda 5 bine yakın maratoncu, dünyanın sayılı parkurlarından biri olan Tarihi Yarımada’da koşarak sporun yanı sıra İstanbul’un kültürel zenginliklerini de keşfetme fırsatına erişti.

Eyüp ile Yenikapı arasını kapsayan 21,1 kilometrelik parkurda gerçekleşen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda koşucular, Ayvansaray Caddesi, Ayadimitri Kilisesi, Balat Parkı, Şair Nedim Parkı, Kadir Has Üniversitesi’ni geride bırakarak Ragıp Gümüşpala Caddesi’nden Eminönü’ne ulaştılar. Yarı Maraton’da 10 km koşusu ve 400 metrelik Çocuk Koşusu yarışları yer aldı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Vodafone Türkiye olarak iletişim gücümüz ve global bilgi birikimimiz ile ülkemizde spor farkındalığı ve izlenirliğini artırırken, diğer yandan spor izleyicileri ve katılımcılarının dijital deneyimlerini zenginleştirmek üzere desteklerimizi gerçekleştiriyoruz. Sporun, toplumların ekonomik ve sosyal gelişiminde üstlendiği işlevin bilinciyle tüm ana ve alternatif spor dallarına büyük önem veriyoruz. Spor etkinliklerini dört mevsime yayarak, sporun bir yaşam biçimi haline gelmesi için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, dünyada pek çok şehirde geleneksel olarak organize edilen ve ‘dünyanın en hızlı büyüyen yarış tipi’ olarak bilinen yarı maratonu desteklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. İstanbul’un tarihi dokusunu nefes nefese hissettiğimiz Tarihi Yarımada parkurumuzu 5 bine yakın sporseverin katılımıyla coşku içinde tamamladık. Umarız 2 sene içerisinde Vodafone İstanbul Yarı Maratonu da Gold Label kategorisinde yer alacak. İstanbul’un bir maraton başkenti haline gelmesinin, her yıl on binlerce sporcu ve turisti çekerek, şehrin ve ülkemizin ekonomisine büyük katkılar sunacağına inanıyoruz. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, İstanbul markasının global arenada yükselmesine de katkıda bulunacak bir etkinlik olarak bizim için büyük değer taşıyor.”

İlginizi çekebilir:  Taylor Swift’ten Spotify’a özel iki yeni şarkı

VMaraton ile bağışlarda artış

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu koşu ve yürüyüşün yanı sıra İstanbullulara unutulmaz bir gün yaşattı. Vodafone’un maratona özel hem Android hem iOS cihazlar için geliştirdiği “VMaraton” uygulaması ile İstanbullular Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’yla ilgili ihtiyaç duydukları tüm bilgilere kolay bir şekilde ulaştılar ve destek vermek istedikleri sivil toplum kuruluşlarına VMaraton üzerinden Vodafone Cep Bağış ile bağışta bulundular. Katılımcıların maratonda yaşadıkları deneyimleri, çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak birbirleriyle iletişime geçmesine ve aynı zamanda çeşitli ödüller kazanmasına olanak sağlayan farklı aktiviteler düzenlendi. Bu aktiviteler, Twitter üzerinden #kosarkenistanbul hashtag’iyle paylaşıldı.

Ana Kategori Sonuçları:

21,1 KM ERKEKLER

Fetene Alemu Regasa (Etiyopya) – 1:05:20
Sulti Gure Timbre (Etiyopya) – 1:05:47
Kefyalew Deja Burise (Etiyopya) – 1:06:03

21,1 KM KADINLAR

Bahar Doğan (Türkiye) – 1:16:33
Mehtap Sızmaz (Türkiye) – 1:17:20
Berger Stephanie Lynn (ABD) – 1:24:33

10 KM

Ömer Aslan (Türkiye) – 34:30
Mehmet Boztepe (Türkiye) – 34:50
Ahmet Tek (Türkiye) – 36:19

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir