Zuckerberg ikinci kızı için babalık iznine çıkıyor

Sosyal medya devi Facebook’un CEO’su ve kurucusu Mark Zuckerberg, ikinci kızının dünyaya gelmesi nedeniyle bir kez daha babalık izni kullanacak.

Zuckerberg, “Çocuğa bakmak için 2 ay izin almayı planlıyorum. Bu sefer parça parça izin alma hakkımı kullanacağım. İznin ilk ayını eşim ve çocuklarımla geçireceğim, ardından aralık ayında bir ayı birlikte geçireceğiz” dedi. Facebook’un kurucusu, izin sırasında yerine kimin vekalet edeceğini ise açıklamadı.

İlk babalık iznini 2015’in aralık ayında kullanan Zuckerberg, “Araştırmalar, ebeveynlerin çocukları dünyaya geldiğinde izne çıkmasının hem yeni doğan bebek hem de aile için olumlu sonuçlar doğurduğunu gösteriyor” demişti.

Sputnik’in haberine göre, Facebook, çalışanlarına dört aya kadar ücretli babalık izni veriyor. Bu izin, bebek doğduktan sonraki bir yıl içinde herhangi bir zaman diliminde kullanılabiliyor.

Haber Merkezi

TechnoLogic Haber Merkezi; teknoloji, otomotiv, yapay zekâ ve dijital dönüşüm dünyasındaki küresel gelişmeleri, basın bültenlerini ve sektör gündemini anlık olarak takip eder. Yayınlanan tüm haber, analiz ve derlemeler; gazeteci Melih Bayram Dede yönetimindeki editoryal ekibimiz tarafından tarafsızlık, nesnellik ve habercilik etik ilkeleri çerçevesinde denetlenerek yayıma hazırlanır. 2012 yılının Şubat ayından bu yana bağımsız yayıncılığını sürdüren TechnoLogic'in güncel haber akışını sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir, bülten ve görüşlerinizi iletisim@technologic.com.tr adresi üzerinden editoryal ekibimize iletebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir