Yazılım

Açık Akademi 2 bin 500 mezun verdi

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Türkiye’nin son 10 yılda birçok alanda büyük başarılar elde ettiğini belirtti. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Türkiye’nin son 10 yılda birçok alanda büyük başarılar elde ettiğini belirterek, “Biz de Türkiye’nin yazılımda üretici konuma gelmesi için Microsoft Açık Akademi’yi kurduk” dedi.

Özmen, JW Marriott Otel’de düzenlenen “Microsoft Bilişim Zirvesi 2013”te yaptığı konuşmada, inovasyonların yüzde 99’unun Silikon Vadisi’nde gerçekleştiğini belirterek, Amerika’nın bilişim alanında rekabetçi yapısıyla lider olduğunu söyledi.

Özmen, teknolojinin insan hayatındaki önemine dikkati çekerek, global sorunlar olan gıda, enerji gibi alanlardaki sıkıntıların çözümünde teknolojinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Dünyadaki mega eğilimleri bulut, mobilite, sosyal ve büyük veri olarak 4 ana başlıkta topladıklarını anlatan Özmen, “Microsoft, geçen yıl bulut konusunda 3 milyar dolarlık yatırım yaptı. Bulutun rekabete çok büyük katkısı var. Şirketler bulut teknolojisiyle sınıf atlayabilirler” değerlendirmesinde bulundu.

Özmen, dünyadaki telefon sayısının bilgisayarın 6 katına çıktığını belirterek, bu alanda büyük bir pazar oluştuğunu ve Türkiye’nin de burada büyük bir oyuncu olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin bilişim teknolojileri pazarının 31 milyar liraya ulaştığına işaret eden Özmen, bunun yaklaşık 5,5 milyar dolarlık kısmının Microsoft ekosistemi tarafından sağlandığını söyledi.

2023 vizyonu doğrultusunda çalışmalar yaptıklarına da değinen Özmen, “Türkiye son 10 yılda birçok alanda büyük başarılar kaydetti. Biz de Türkiye’nin yazılımda üretici konuma gelmesi için Microsoft Açık Akademi’yi kurduk. Akademiye kurulduğu günden bu yana 130 bin öğrenci katıldı ve 2 bin 500 mezun verdik. Son 6 ayda akademiden 800 uygulama ortaya çıktı” diye konuştu.

Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adem Onar da gelişen teknolojiyle beraber hizmet alt yapılarını da yenilediklerini söyledi.

Yaptıkları alt yapı çalışmalarıyla ekonomiye katkıda bulunduklarına dikkati çeken Onar, “Bilgi teknolojilerini (IT) kullanarak ve IT temelli tedbirlerle usulsüzlükleri önleyerek, milli gelire geçen yıl yaklaşık 12 milyar lira katkı sağladık. Bu yıl sonu itibariyle 13 milyar lira, 2017-2018’e kadar da yıllık yaklaşık 33 milyar lirayı bulacak katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Emeklilik işlemlerinin daha kısa sürede sonuçlandırılması için çalışma yaptıklarını söyleyen Onar, “İnşallah yılbaşında devlet memurları için bir günde emeklilik hayali gerçeğe dönüşmüş olacak” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir