Yazılım

Microsoft ve Yıldız Teknik işbirliğiyle ERP eğitimi

Microsoft ve Yıldız Teknik Üniversitesi SEM (Sürekli Eğitim Merkezi) işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Sertifikalı “Dynamics AX Danışmanlık Eğitimi” ile sektöre, Dynamics AX (Microsoft ERP) danışmanlığının kapıları açılıyor. Eğitim işbirliği ile ilgili protokol, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in katıldığı toplantıda imzalandı.

Microsoft ve Yıldız Teknik Üniversitesi SEM işbirliği ile hayata geçirilen Uluslararası Sertifikalı Dynamics AX Danışmanlık Eğitimi’ne yönelik protokol, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in katılımıyla YTÜ Rektörlüğü’nde imzalandı.

Microsoft Türkiye ERP Çözüm Müdürü Mesut Mert, ETG İş Geliştirme Müdürü Umut Altınay ve Yıldız Teknik Üniversitesi Konstrüksiyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlyas İstif tarafından koordine edilen eğitim programı, 15 – 23 Şubat ve 1 – 16 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 10 gün sürecek eğitimler sonucunda programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, “Uluslararası Sertifikalı Dynamics AX (Microsoft ERP) Uzmanı” olarak konumlanacak.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil, gerçekleştirilen eğitim protokolü ile ilgili olarak, “Yıldız Teknik Üniversitesi ile Dynamics alanındaki işbirliği bizim için çok önemli. ERP ve CRM ürünlerimizi üniversite aracılığı ile sektöre yönelik eğitimlerle yaygınlaştırmak, hem ürünlerimizin bilinirliğini sağlayacak hem de farklı sektörlerdeki firmaların işlerini daha verimli sürdürmelerine olanak verecek. Yıldız Teknik Üniversitesi de bu bağlamda öncü bir kurum. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz akademik işbirliğinden de çok mutluyuz. Bu işbirliğimizin sektörde daha fazla çalışana ve daha fazla şirkete verimlilik anlamında değer katacağını düşünüyoruz” dedi.

Microsoft Dynamics Ülke Müdürü Arzu Türker Yılmaz ise projeyi; “Son birkaç yılda hız verdiğimiz üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarımıza, Yıldız SEM projesi ile kurumsal bir kimlik ve süreklilik kazandırmış olduk. Gelişmiş ülkelerde ERP & CRM kullanımının yüksek olması tesadüfen ortaya çıkmış bir sonuç değil. O ülkeleri incelediğimizde ERP farkındalığının daha üniversite çağlarında başladığını görüyoruz. Yıldız SEM gibi bir deneyimin Dynamics eğitimleri veriyor olması, hepimiz adına çok sevindirici” şeklinde değerlendirdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise imzalanan protokolle ilgili olarak, “Üniversitemiz, sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde sadece lisans, ön lisans ve lisansüstü eğitimlere imza atmıyor. “Sürekli Eğitim Merkezi” aracılığıyla, ülkemizin her kesimine hitap edecek eğitimler de gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimlerin sayısı yaklaşık 150 kadar oldu. Microsoft’la da sürdürülebilir bir projeye imza atmış olduk. Sürekli Eğitim Merkezi aracılığıyla ülkemizin ve sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarına yönelik alanlarda eğitimler gerçekleştireceğiz. Microsoft ürün eğitimlerini, Microsoft uzmanları ile birlikte akademik vizyon çerçevesinde vereceğiz. Ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Microsoft Resmi Çözüm Ortağı ETG Danışmanlık Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetici Ortağı Hüseyin Akhan da değerlendirmesinde “Yıldız Teknik Üniversitesi ile Microsoft’un işbirliği ile gerçekleştirilen proje içinde bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu anlamda ekosistemin gelişimine katkıda bulunuyor olmaktan da son derece memnunuz” dedi.

Projenin eğitmenlerinden Yrd. Doç. Dr. Ceyda Güngör Şen projenin işleyişi ile ilgili olarak; “2007 yılında kurulan ve o dönemde Microsoft ERP anlamında Türkiye’nin ilk laboratuarı olma özelliğine sahip olan laboratuarımızda hedef kitlemiz sadece öğrencilerdi. Kurumsal Kaynak Planlama, Üretim Kaynak Planlama ve Proje Yönetimi laboratuarımızda etkin şekilde kullanıyorduk. Burada öğrencilerimiz, Microsoft’tan da doğru kişilerle iletişim kurma imkânı buluyorlardı. Şimdi ise bu projeyi daha geniş kapsamlı olarak kurumlara da aktarıyoruz. Bu projeyle sektöre açılmak ve Microsoft ERP ürünlerinin başarı hikâyelerini, eğitim konusu olarak değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir