Dreame Bot L10s Ultra

Temizlik Sihirbazı: Dreame L10s Ultra Robot Süpürge İncelemesi

Evinizde teknolojinin son nimetlerinden yararlanmak ve akıllı temizliğe adım atmak istiyorsanız, hangi robot süpürgeyi satın alacağınıza karar verme aşamasındasınız demektir. Ben de uzun süredir bir robot süpürge arayışındaydım ve yolum Dreame L10s Ultra Robot Süpürge ile kesişti. Bu yazıda size evimin temizliğini emanet ettiğim akıllı cihazdan size söz edecek ve deneyimlerimi paylaşacağım.

Konunun uzmanı: Dreame Technology

Öncelikle adını ilk kez duyanlar için bu ürünün geliştiricisi Dreame Technology şirketinden kısaca bahsetmek istiyorum. Çin merkezli bir firma olan Dreame Technology, akıllı ev aletleri araştırma-geliştirme konusunda uzmanlaşmış bir şirket. Çin’in başkenti Pekin’de bulunan Tsinghua Üniversitesi’nde “Skyworks” adında bir kampüs olarak işe başlayan Dreame, yüksek hızlı motorlar ve çok konili siklon ayırma teknolojisi de dahil olmak üzere bir dizi yenilikçi gelişmeye öncülük eden teknoloji lideri haline gelmiş. Geliştirdiği yenilikçi teknolojiler, Dreame’yi vakum ve robot vakum teknolojisinde bir öncü haline getirmiş. Dreame bugün robotik temizlik teknolojilerinde önde gelen firmalardan biri konumunda.

Dreame Bot L10s Ultra

Kendi kendini temizlemesini sevdim

Bu yazının konusu olan Dreame L10s Ultra, kendi kendini temizleyen ve otomatik boşaltım yapan bir robot süpürge. Süpürmenin yanında paspas fonksiyonuna da sahip olan bu ürün, siz hiç müdahale etmeden günlerce temizlik yapabiliyor. Akıllı temizlik sihirbazı olarak nitelendirebileceğim Dreame L10s Ultra, yapay zekâ teknolojili engel algılama, ultrasonik halı tanıma, paspas kaldırma ve halı temizleme özellikleriyle öne çıkıyor. Islak zeminler ile parkeli ve fayanslı alanları paspaslayan Dreame L10s Ultra robot süpürge, paspas kaldırma özelliğiyle hangi zeminde nasıl bir temizlik yapacağına kendisi karar verebiliyor. Üründeki paspas kaldırma özelliği, mekânda halı varsa otomatik olarak algılıyor, paspaslarını havaya kaldırıyor ve o alanda paspaslama yapmıyor.

L10s Ultra’nın kutusundan neler çıkıyor?

Ürünün tüm detaylarına geçmeden önce kutu içeriğine göz atalım. Dreame Bot L10s Ultra robot süpürgenin kutusundan bir adet kendiliğinden temizlenen istasyonu, bir adet yan fırça, bir adet temizleme aleti, güç kablosu, iki adet toz torbası, iki adet paspas, bir adet çok yüzeyli temizleyici, kullanım kılavuzu ile garanti belgeleri çıkıyor.

Dreame L10s Ultra robot süpürge 350 x 350 x 97 mm boyutlarında. Ürünün ağırlığı ise 3,7 kg. 5300 Pa emiş gücüne sahip olan Dreame L10s Ultra’da 350 ml kapasiteli bir toz torbası bulunuyor. Su tankı kapasitesi ise 80 mL.

Dreame Bot L10s Ultra

Tek şarjla 210 dakika süpürme

Gürültü seviyesi 59 db olan ve fazla ses çıkarmayan Dreame L10s Ultra robot süpürgede, 5200 mAh batarya bulunuyor ve yaklaşık 6 saatte şarj oluyor. Tek şarjla sessiz modda 210 dakika süpürme yapabiliyor. Süpürme artı paspaslama işleminde ise tek şarjla kullanım ömrü yaklaşık 160 dakika. Ürünün istasyonu 423 x 340 x 568 mm boyutlarında ve ağırlığı 8.9 kg. İstasyonda 3 litre toz torbası, 2,5 litre temiz su tankı ve 2,4 litre kirli su tankı bulunuyor.

Çalıştırmaya başlamadan önce…

Dreame L10s Ultra robot süpürgenin paspas ve yan fırça gibi parçaları kutu içerisinde demonte olarak geliyor. Ürünü çalıştırmadan önce bunları yerine takmamız gerekiyor. Paspaslar mıknatıslı olduğundan kolayca yerine takılabiliyor. Ayrıca şarj istasyonu içerisinde bulunan temiz su ile temizlik solüsyonu haznesini doldurmak gerekiyor. Temizlik solüsyonu, evinizin hem temizlenmesi hem de temizlik sonrası güzel kokması için önemli.

Dreame Bot L10s Ultra

Dreamehome uygulamasıyla kolay yönetim

Dreame L10s Ultra robot süpürge şirketin Dreamehome adlı mobil uygulamayla uzaktan yönetilebiliyor. Bu uygulamayı iPhone ve Android cihazlar için uygulama mağazalarından indirebiliyorsunuz. Ürünün üzerinde de uygulamayı indirebilmeniz için QR kodu bulunuyor. Cihaz, 2.4 Ghz kablosuz ağlar üzerinden internete bağlanıyor. Ürünü ilk kullanımdan önce gerekli ayarlamaları yaptığınızda, akıllı telefonunuz ya da tabletinizdeki Dreamehome uygulamasıyla akıllı temizlik için tüm ayarlar elinizin altında oluyor.

Sesli komutlarla uzaktan temizliği başlatın

Dreame L10s Ultra ayrıca Amazon Alexa, Google Asistan, Apple Siri ve Google Home gibi akıllı asistanları da destekliyor. Dolayısıyla sesli komutlarla da yönetilebiliyor. Evinizde olmadığınız anlarda bile sesli komutlar vererek temizliği başlatmak, duraklatmak, durdurmak veya Dreamehome uygulamasından evinizi Dreame L10s Ultra’nın üzerindeki kamera aracılığıyla izlemek mümkün oluyor. Bu noktada aklınıza güvenlik sorunları gelebilir. Dreame Technology gerekli siber güvenlik önlemlerini almış durumda. Ürün, TÜV SÜD tarafından güvenli olarak onaylanmış ve Nesnelerin İnterneti (IoT) ürünleri için ETSI EN 303 645 siber güvenlik standartlarını karşılıyor.

İlginizi çekebilir:  Universal Robots Akademi’yle ücretsiz online eğitim

Dreame Bot L10s Ultra

Haritalama kısa sürede tamam

Evinizin temizlenecek mekânlarının tespiti için kısa süren bir haritalama işlemi gerekiyor. Bunu mobil uygulama üzerinden başlatıyorsunuz. Üzerinde RGB kamera bulunan Dreame L10s Ultra robot süpürge, LiDAR, 3D yapılandırılmış ışık ve yapay zekâ teknolojileri kullanarak haritalama yapıyor. 3D yapılandırılmış ışık, nesnenin şeklini ve mesafesini algılıyor. RGB kamera ve yapay zekâ desteğiyle evinizdeki duvarlar, dolaplar, sandalyeler, kablolar, terlikler, oyuncaklar, giysiler, girinti ve çıkıntı gibi olası engeller belirleniyor. Bu işlem sonrası, evinizdeki olası engeller, odaları konumu ve zemin analizi yapılarak, robot süpürgenin çalışacağı alanlar tespit edilmiş oluyor. Robot süpürgenin girmesini istemediğiniz bölgeler içinse, sanal duvarlar ve yasak bölgeler tanımlayabiliyorsunuz. Bu arada çok katlı evler için birden fazla harita oluşturma imkânı da var. Evinizin 3D haritasını çıkaran Dreame L10s Ultra robot süpürge, artık bu haritayı kullanarak sizin belirleyeceğiniz zamanlarda çalışıyor.

Dreame Bot L10s Ultra

Üç boyutlu engel tanıma teknolojisi

Üründe bulunan gelişmiş 3D engel algılama teknolojisi, robot süpürgenin olası engelleri tanımasını sağlıyor. Örneğin evde evcil bir hayvan varsa Dreame L10s Ultra onu algılayarak duruyor. Ya da bir merdiven kenarına geldiğinde bunu anlayarak durabiliyor ve olası bir yüksekten düşme gibi kazaların yaşanması önlenmiş oluyor. Dreame L10s Ultra robot süpürge, 2 santimetreye kadar eşikleri rahatlıkla geçebiliyor.

5.300Pa yüksek emiş gücü

Tüm zeminlerde ideal temizlik için 5.300Pa gibi yüksek bir emiş gücüne sahip olan Dreame L10s Ultra robot süpürge, çok iyi bir iş çıkarıyor. Sert zeminlerin yanı sıra, halı ve kilim gibi nispeten toz tutunmasının fazla olduğu zeminlerde yüksek emiş gücü sayesinde sıkı bir temizlik yapıyor. Emiş gücünü zeminin durumuna göre otomatik ayarlıyor. Dreame L10s Ultra’nın kılsız kauçuk fırçaya sahip olması temizlik performansında önemli bir etken. Yapısı gereği, saç ve kıl gibi nesneler fırçaya neredeyse hiç takılmıyor.

Dreame Bot L10s Ultra

 

Çift paspas ile sıkı temizlik

Dreame L10s Ultra robot süpürgede dakikada 180 devirle dönen (180RPM) iki adet paspas bulunuyor. Bu paspaslar, ahşap, fayans, vinil veya diğer malzemelerden oluşan sert zeminleri kuru süpürmenin ardından ıslak olarak temizliyor. Paspaslama sırasında uygulanacak nem oranı zeminin durumuna göre ayarlanabiliyor. 2,5 litrelik temiz su deposuyla yaklaşık 200 m2’ye kadar alanı paspaslayabiliyor. Bu özellikleriyle Dreame L10s Ultra robot süpürge, ortam için gereken temizliği tek başına yapabiliyor.

Paspas kaldırma özelliği

Halı ve kilim gibi zeminlerde paspas kaldırma özelliği devreye giriyor. Paspaslar bu tür zeminlerle temas etmiyor. Paspas pedleri zeminden 7 mm’ye kadar kaldırılabiliyor. Robot süpürge, temizlik işlemi sonrası istasyona geri dönerken de paspaslarını kaldırıyor ve temizlenen alanlara temas etmemesi sağlanıyor. Üründe paspas kaldırma özelliği de önemli bulduğum detaylardan biri oldu.

Dreame Bot L10s Ultra

Otomatik paspas temizliği

Temizlik sonrası robot süpürge istasyona döndüğünde paspaslar, koku, küf ve bakteri oluşumunu önlemeye yardımcı olmak için otomatik olarak temizleniyor ve ardından sıcak havayla kurutuluyor. Sizin paspasları ayrıca temizlemeniz gerekmiyor. Kurutma işlemi paspasların nemlilik durumuna göre maksimum 2 saat sürüyor. Özetle; mekânda sıkı bir temizlik yapan Dreame L10s Ultra robot süpürge, ardından kendisini de temizliyor.

El değmeden 60 gün temizlik

Bu akıllı cihazla kendinize özgü temizlik programları ve rutinleri oluşturabiliyorsunuz. Dreame L10s Ultra robot süpürge, bir kez su ve temizlik solüsyonunu doldurduktan sonra yaklaşık 60 gün temizlik yapabiliyor. Size kalan 60 günde bir kirli su haznesini ve toz torbasını boşaltmak; temiz su haznesi ve temizlik solüsyonunu doldurmak. Bu akıllı robot süpürge görevini tamamladığı zaman, istasyona yanaşarak kendisini şarj ediyor, paspaslarını otomatik olarak yıkıyor, kirli suyu istasyona tahliye ediyor ve ihtiyacı olan temiz suyu alıyor. Toz torbası şirketin DualBoost 2.0 sistemiyle vakumlama yöntemiyle otomatik olarak boşaltılıyor.

Dreame Bot L10s Ultra

Fiyat/Performans değerlendirmesi

Güçlü emiş gücü, otomatik toz boşaltma, otomatik paspaslama ve kurutma gibi birçok gelişmiş özelliğe sahip bir robot süpürge olan Dreame L10s Ultra’nın fiyatı yaklaşık 29.999 TL. Sunduğu gelişmiş fonksiyonlar göz önüne alındığında fiyatının oldukça cazip olduğu söylenebilir.

Sonuç olarak; Dreame L10s Ultra robot süpürge, evimin temizliği için tam aradığım şeydi. Temizlik süreçlerini teknolojinin desteğiyle akıllı hale getirmek ve bunun için ayrıca bir zaman ayırmayacak olmak benim için paha biçilemez.

4.5/5 - (2 votes)

Yazar: Melih Bayram Dede

TechnoLogic'in Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni. Gazeteciliğe 1993’te başladı. Çeşitli yayınlarda teknoloji editörü olarak görev yaptı, TV programları hazırlayıp sundu. İnsan Yayınları tarafından yayımlanan “İnternet” ile Liz Yayınları tarafından yayımlanan “Teknoloji ve Hayat” adlı kitapların yazarı. Sürekli Basın Kartı sahibi. Bilişim Medyası Derneği ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir