Türk Telekom

Türk Telekom’un çoğunluk hissesi yeniden devlete geçiyor

Özelleştirme sonrası Türkiye Cumhuriyeti devletinin kontrolünden çıkan ve yüzde 55 hissesi satış sırasında kredi kullandıran bankalara geçen Türk Telekom, 1 milyar 650 milyon ABD doları karşılığında yeniden devlet tarafından satın alınıyor.

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom’un sermayesinin yüzde 55’ini satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzalandı. Bu anlaşma sonrasında Turkcell’den sonra Türk Telekom’da da en büyük hissedar Türkiye Varlık Fonu oldu. Böylece Türk Telekom’un yönetimi özelleştirme süreci sonrası yeniden devlete geçmiş oldu.

Konuya ilişkin Tük Telekom tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle:

“Türk Telekomünikasyon A.Ş. (“TTKOM”) paylarının satışına ilişkin olarak Türkiye Varlık Fonu (“TVF”) ile, TTKOM sermayesinin %55’ini temsil eden ve LYY Telekomünikasyon A.Ş.’nin (“LYY”) sahip olduğu 192.500.000.000 adet A grubu nama yazılı payın, TVF’ye satışı amacıyla görüşmelere başlanıldığı duyurulmuştu.

Bu kapsamda; LYY’nin sahibi olduğu TTKOM sermayesinin % 55’ine denk gelen 192.500.000.000 adet A grubu nama yazılı payların tamamının TVF’ye 1,650,000,000 USD (bir milyar altı yüz elli milyon ABD Doları) bedel karşılığı satışı için 10 Mart 2022 tarihinde bir hisse devir sözleşmesi LYY ve TVF arasında imzalanmıştır.

Hisse devir işlemleri gerekli yasal izinlerin alınması ve sözleşmede sayılan ön koşulların tamamlanmasını müteakiben gerçekleşecektir. Ayrıca TTKOM’un bağımsız denetimden geçmiş 2021 yılı konsolide mali tabloları esas alınarak Şirket Genel Kurulu tarafından dağıtımına karar verilecek kar payından satışa konu hisselere ait tutarın da LYY’ye ödenmesi konusunda taraflar mutabık kalmışlardır.”

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Arda Ermut’un konuyla ilgili kurum web sitesinde yayınlanan açıklamasında şu görüşler yer aldı:

“TVF olarak varlığa dayalı bir kalkınma fonu misyonumuzla değer oluşturmaya odaklanıyoruz. Bizim öncelikli hedeflerimiz arasında bünyemizdeki varlıkların değerini en üst seviyeye çıkarmak ve Türkiye’deki şirketlerden bölgesel ve küresel liderler çıkmasına destek olmak var.

İlginizi çekebilir:  Türk Telekom ve Türkiye İş Kurumu’ndan dev işbirliği

Türk Telekom da sahip olduğu potansiyel ve marka değeriyle stratejilerimize ve hedeflerlerimize oldukça uyumlu bir şirket. Bu kapsamda, sadece Türkiye’de değil, global anlamda da büyük bir marka olan Türk Telekom’un toplam sermayesinin %55’ini temsil eden paylarını satın almak üzere Pay Satın Alım Sözleşmesi imzaladık.

Teknolojik gelişimin ve dönüşümün çok daha hızlı ve güçlü bir şekilde ilerleyeceği yeni döneme bir adım daha atmış oluyoruz. TVF olarak ülkemizin teknolojik alt yapısını daha da güçlendirme çalışmalarına odaklanırken, dijitalleşme sürecine katkı vererek telekomünikasyon sektörüne ilave değer katacağımıza da inanıyoruz.”

En iyi kablosuz klavye | Logitech MX Keys incelemesi

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir