Fujitsu sağlık çözümleriyle Health EXPO’da

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen İstanbul Health Expo – Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı, kurumların dijital dönüşüm ortağı Fujitsu Türkiye ana sponsorluğunda 29 Kasım-01 Aralık tarihlerinde CNR EXPO’da katılımcıların yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

Yurt içi ve yurt dışından pek çok sektör profesyoneli ile sağlık endüstrisi yöneticileri ve karar vericilerinin katıldığı fuarda Fujitsu insan odaklı toplum yaratma felsefesi çerçevesinde sağlık konusunda toplumun karşılaştığı sorunlara yönelik çözümleriyle yer aldı.

Toplam patent sayısı 180bini aşan, dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Fujitsu fuara çözümleri ve ürünleriyle damgasını vurdu. Dijital devrimin olumlu gelişiminde öncü rol oynayan Fujitsu’nun “Büyük veri” çözümleri, birbirleriyle konuşarak anlamlı ve bazen hayati değerler sunan IoT cihazları ve şimdi de yaşamları daha kaliteli hale getirmek üzere bütün girişimcilerin kullanımına açık olan Yapay Zeka platformu ZINRAI ile girişimcilerin ve bilim insanlarının çözüm aradıkları konularda “öğrenen” ve öğrendikleriyle daha da iyileşen akıllı uygulamalar yaratmalarına fırsat tanıyor.

Fujitsu HIKARI Yapay Zeka Platformu ile Sağlık Bilişiminde Veriyi Birleştirerek Öğrenen Bilgi Anlamlandırması Sağlıyor…

Fujitsu HIKARI Yapay Zeka Platformu farklı kaynaktan gelen veriyi birlikte değerlendirerek, devasa “Veri Gölünden” gizli korelasyonları da bularak anlamlandırabiliyor. Sağlık verilerinin oluşturduğu düzeni (pattern) belirleyerek kişiye özel tedavi yaklaşımlarını mümkün kılarak yeni nesil sağlık bakım hizmetlerini mümkün kılıyor.

Hasta kayıtlarının birleşmesi sayesinde ön tetkik zamanını yarıya indirebiliyor. Böylece hekimlerin hastalarının tedavisine ayırdığı kaliteli zaman artıyor. HIKARI Yapay Zeka Platformu, hastalarda ortaya çıkan sağlık veri düzenini belirleyerek bu hastalara yönelik profilleme oluşturabiliyor. Bunu yaparken zengin veriyi “öğrenerek” sağlık personeli için anlamlandırabiliyor. Ayrıca yüksek risk değerlendirmesi sağlayarak hızlı ve gelişmiş klinik karar imkanı sunuyor.

mListable – Ameliyat Süreçlerini Yöneten Uygulama

Eksik tetkik, hastanın ameliyat öncesi yemek yememesi gerektiğini unutması gibi sebeplerle son derece değerli ameliyat saatleri boşa düşebilmekte veya uzayabilmektedir. mListable uygulaması ile hastanın ameliyat kararından sonra alması gereken ilaçları, tetkikleri ve diyeti gibi bir çok bilgiyi hastaya hatırlatan bu uygulama aynı zamanda gecikmiş bir tetkik zamanını, uyulmamış bir diyeti veya ameliyat kararını değiştirebilecek bir gelişimi sağlık personeline bildirebiliyor. Böylece ameliyat öncesi ve sonrası zamanlama ve koşullarının yönetilmesi sağlanabiliyor.

Yıkanabilir RFID Çözümler

İlginizi çekebilir:  Yapay zekâ iyilik için böyle kullanılıyor

Fujitsu, yıkanabilir ve ütülenebilir RFID cihazlarla sağlık kuruluşunda yer alan tüm tekstil malzemelerinin yönetimini yapabiliyor. Bu sensörler sayesinde ameliyat önlükleri, hasta çarşafları ve kritik önem taşıyan tekstil ürünlerinin takibi kolaylaşıyor. Yıkama düzeni, adet stok, değişim sıklığı gibi bir çok veri takip edilerek yönetilebiliyor.

Evde Bakım çözümü FUJITSU Healthcare Solutions Plus

FUJITSU Healthcare Solutions Plus çözümü sayesinde hasta ve sağlık personeli ile bir tablet aracılığıyla görüşebiliyor. Evde yer alan tetkik cihazları veriyi anlık olarak ileterek hastanın düzenindeki değişimleri sağlık personeline bildirebiliyor. Böylece hastalar hekimleriyle görsel temas sağlamanın getirdiği güvene ek olarak, evlerinin konforunu yaşayabiliyorlar. Bu sistem, hastanelerin yatak baskısını azaltmanın yanı sıra, sağlık bakımını insani dokunuşlarla eve taşıyabiliyor.

Hastane İçi Konum Belirleme Platformu

Bu platform sayesinde Kritik araçlarımız nerede? Personelimiz çalışma saatlerinde nerede? Kritik ilaçlarımız nerede ve kaç adetler gibi bir çok soruyu anlık izleme imkanı sunuluyor. Bu sayede kolaylıkla hasta lojistik ve navigasyon, ekipman yerleştirme ve takibi personel izleme, çalışanların güvenliği ve rehberliği gibi bir çok kaynak yönetilebiliyor.

KANTA Uygulamasıyla Sağlık Verileri Birleşiyor

Finlandiya’da 2016 yılında başlattığımız bu projemizde tüm hasta verileri birleştirilerek hastaların daha kesin, çok daha az zamanda teşhis ve tedavi imkanı bulunuyor. Bir hastanın sarılık geçirip geçirmediği, daha önce geçirdiği kazalar, ameliyatlar ve sonuçları gibi pek çok değerli bilgiye ulaşılamadığı için hekimlerimiz karar verirken risk alabiliyor veya zaman kaybedebiliyorlar. Bu sistem, tüm sağlık verilerinizi bir veri tabanı altında toplayarak sağlık personeline verecekleri yeni kararlarda yol gösteriyor.

PalmSecure

Biyometrik doğrulama sistemleri içinde hızı ve doğrulama oranıyla dünyanın en ileri teknolojisi olan PalmSecure ile Fujitsu’nun oluşturduğu çözüm sosyal güvenlik sigortası kapsamında tedavi gören vatandaşların özel ve üniversite hastanelerinde daha verimli ve esnek hizmet alabilmeleri amacıyla Türk mühendisler tarafından geliştirildi. PalmSecure ürünlerine olan talep fazlası sebebiyle Fujitsu iş ortağı ile beraber 2018’in ilk aylarında tekrar satışına başlamak bu ürünün yeni modelini Türkiye’de üretmek için çalışmalarını sürdürüyor. PalmSecure sadece hastanelerde kaydı doğrulamak için kullanılmıyor. Kapı geçişlerinde kimlik doğrulama gibi fuarda PalmSecure’un bir çok farklı uygulamasını ve daha nice çözümü Fujitsu standında katılımcılara aktarılıyor.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir