Zyxel VMG3625-T50B

ADSL, VDSL ve fiber destekli modem | Zyxel VMG3625-T50B incelemesi

Salgın nedeniyle uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma mecburi bir yöntem haline geldi. Yeni normal denilen bu duruma hazırlıksız yakalananlar da var doğal olarak.

Bugüne kadar sadece akıllı telefonlarındaki mobil internetle yetinenler, geniş bant internet abonesi olmak zorunda kaldı. Çünkü mobil operatörlerin paketleri, uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma için yeterli değil.

Modem seçimi önemli

Çözüm; ADSL, VDSL ya da fiber gibi geniş bant internet abonesi olmak ve evlerde interneti kablolu veya kablosuz olarak dağıtmak. Tam bu noktada uygun modem ve router seçimi önem kazanıyor. Zyxel firmasının VMG3625-T50B model kablosuz modemi uygun bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Kutu içeriğine baktığımızda modem, ethernet ve DSL bağlantısı için telefon kablosu ve 18 Watt’lık bir adaptör çıktığını görüyoruz. Kutuda Türkçe kullanım kılavuzu ve garanti belgeleri de çıkıyor.

Estetik tasarım

Ürünün tasarımına baktığımızda adeta şık bir aksesuar gibi tasarlandığı görülüyor. İçinde dikine konumlandırılmış ve 4 adet 5bDi gücünde gizli anten var. Üzerinde 6 adet bilgilendirme ledi mevcut.

Bu ledler sayesinde cihazın açık olup olmadığını, internete bağlı olup olmadığını ve kablosuz ağın devrede olup olmadığını takip edebiliyorsunuz.

Ürünün arka tarafından açma-kapama butonu, reset butonu, adaptör girişi, USB girişi, 4 adet Ethernet port girişi, geniş alan ağı girişi, DSL portu, WiFi açma-kapama butonu ile WPS butonu bulunmakta.

Çok yönlü bağlantı

Bu ürün hem VDSL, hem ADSL, hem fiber ve kablolu internet bağlantılarını desteklemesi nedeniyle önemli. Zyxel’in bu ürünü çift bant destekli ve 802.11AC 2×2 Wave 2 teknolojisi kullanıyor. 2.4GHz bandında 300 Mbps, 5GHz bandında ise 867 Mbps kablosuz hız sunabiliyor.

Bu modem çift bant olduğu için kullandığınız cihazların teknolojisine göre trafiği yönetiyor. Üründe 4 adet Gigabit Ethernet Port mevcut. Bu sayede kablolu olarak da cihazlarınınız bu ürünle kullanabiliyorsunuz.

Mobil operatörlerin sağladığı USB modemleri de desteklemesi faydalı bir özellik. USB girişi ayrıca aynı ağdaki kullanıcılar tarafından dosya paylaşımı için de kullanılabiliyor. Burada kullanılan USB soketi 2.0 teknolojisini destekliyor.

İlginizi çekebilir:  Bu telefon Türkiye'de üretildi | TCL 20 SE akıllı telefon incelemesi

Güvenlik ve ebeveyn kontrolü

Zyxel’in bu modeminin güvenlik özellikleri de gayet iyi. Modemin paket filtreleme, DoS atakları önleme ve ebeveyn kontrol özelliği mevcut. Ebeveyn kontrol özelliğiyle aileler, çocuklarının kullandığı cihazları kolayca kontrol edebilir.

Kurulumu çok kolay

Zyxel’in bu modeminin kurulumuna gelince, çok kolay olduğunu söyleyebilirim. Bilgisayarınız ile ya da akıllı telefonunuz üzerinden modemin kurulum ve yönetim arayüzüne erişebilirsiniz.

Ben kurulum içim bilgisayarımla modemin farklı mekânlarla olduğu için telefonumu kullandım. Cihaz, tüm ayarları fabrika çıkışında yapılmış ve gerekli kullanıcı adı ve parolalar arka taraftaki etikete basılmış olarak geliyor.

Ben modemin arkasındaki QR kodu telefonumla okutarak modemin yönetim paneline kolayca ulaştım. Daha sonra ilgili yönergeleri izleyerek internet servis sağlayıcımın bana verdiği kullanıcı adı ve parolayı girerek kurulumu tamamladım.

Türkçe dil desteği mevcut

Yönetim paneli ilk girişte İngilizce olarak geliyor. Kuruluma başlamadan sağ üst taraftan hemen Türkçe’yi seçebilirsiniz. Ürünle gelen kullanım kılavuzunda kurulumla ilgili tüm detaylı bilgilendirme yer alıyor. Bu sayede hiç zorlanmadan bu ürünü sizde kolayca kurabilirsiniz.

Daha önce kullandığım modemin kablosuz ağı sık sık kopuyordu ve genellikle tekrar bağlanmıyordu. Yerimde kalkarak modemin yanına girmek ve yeniden başlatmak zorunda kalıyordum. Zyxel’in bu modemine geçtikten sonra kablosuz ağda hiç kopma yaşamadım.

Ayrıca eski modemine göre kapsama alanının daha geniş olduğunu gözlemledim. Evimin tüm mekânlarına kablosuz ağ sinyali iyi derecede ulaşıyor.

Ürünün maksimum güç tüketimi 24 Watt. Ağırlığı ise sadece 325 gram. Kasım 2020 itibariyle alışveriş sitelerinde fiyatı 470-480 TL civarı.

Zyxel VMG3625-T50B inceleme videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Yeni videolardan haberdar olmak için kanalıma abone olmayı ve videoları beğenmeyi unutmayın!

YouTube: http://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdedecom
Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede
Telegram: https://t.me/melihbayramdede

Yazıyı Oylayın

Yazar: Melih Bayram Dede

TechnoLogic'in Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni. Gazeteciliğe 1993’te başladı. Çeşitli yayınlarda teknoloji editörü olarak görev yaptı, TV programları hazırlayıp sundu. İnsan Yayınları tarafından yayımlanan “İnternet” ile Liz Yayınları tarafından yayımlanan “Teknoloji ve Hayat” adlı kitapların yazarı. Sürekli Basın Kartı sahibi. Bilişim Medyası Derneği ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir