Faydata teknoloji üretmeye devam ediyor

Elbette, internet projelerinin hemen hemen tamamı kullanıcılara fayda sunmak amacıyla ulaştırılıyor. Bu projeler arasında dikkat çekenlerin başında Mozilla Vakfı’nın geliştirdiği Firefox’u verebiliriz. 1998’de hayata geçirilen Firefox internet tarayıcısı 31 Temmuz 2009’da 1 milyar kez indirilerek önemli bir başarıya imza attı ve diğer internet tarayıcılarına önemli bir alternatif oldu.

Bunun sonucunda da kullanıcılara dikkate değer bir fayda sağlandı. Şubat 2016 verilerine göre, Firefox yüzde 18,6’lık pazar payına ulaştı ve dünyada en çok tercih edilen ikinci internet tarayıcısı oldu. Yani, 15 yılı geçen bir sürede başarısını kanıtladı ve faydalı bir alternatif olduğunu ortaya koydu.

Faydata CEO’su ve Kurucu Ortağı Kenan Altun, Faydata Bilgi Teknolojileri adı altında “İnsanlara fayda sağlayan projeleri bir şirket çatısı altında geliştirmeye karar verdiklerini ve şirket ismini kararlaştırırken de FAYDA ve DATA kelimelerinden yola çıkarak Faydata’nın projelerinden ilkini Faydabul.com’u kurduklarını belirtti.

Faydabul.com’la ilgili olumlu tepkiler beklediğini ve web tabanlı hizmetler sunan birçok web sitesi ile ortak projeler geliştirebileceklerini düşünen Kenan Altun, kendileriyle iş geliştirmek isteyen tüm şirketlere her konuda açık olduklarını da belirtti.

Faydata için yatırım planlarına da değinen ve projesi için başlangıç aşamasında yatırım aldıklarını söyleyen Altun; “İlerleyen zamanlarda da fark edilebilirliği yüksek olan, ses getiren projelerimiz içinde özellikle global oyunculardan yatırım almayı planlıyoruz” bilgisini verdi ve yatırımlara açık olduklarını işaret etti.

Projelerimizde güvenliği çok önemsiyoruz

Faydata olarak internet ortamında faydalanılan tüm kategorilerde ürünler üreteceklerini ve özellikle en çok kullanılan “arama” hizmetlerine alternatif olarak geliştirdikleri kullanıcıların deneyimlerine göre geliştirilmiş bir platform olan faydabul.com projesi ile arama hizmetlerine ve diğer bir kategori olan elektronik ticarete yeni kavramlar kazandıracaklarını aktaran Altun, insanlara fayda sağlayabilecek proje aşamasında olan ürünleri olduğunu dile getirdi.

İlginizi çekebilir:  Google'dan kullanıcıları takip için yeni teknoloji

Ayrıca üniversiteden yeni mezun olmuş, iş fikri olan gençlerin de fikirlerini şirketleri bünyesinde yeşertebilmeleri için kapılarının kendilerine sonuna kadar açık olduğunu sözlerine ekledi.

Faydata CEO’su ve Kurucu Ortağı Kenan Altun son olarak ürettikleri yazılımlarda ve web sitelerinde kişisel verilerin güvenliğine değindi ve bu konuyu önemsediklerini belirtti. “Kişilerin iletişim bilgilerinin talebe cevap veren kurumsal üye haricinde başka bir 3. şahısla paylaşılmaması ve web sitesinin güvenilirliği bizim üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konu” diyen Altun, sistemlerinden fayda bulacak her iki taraf için de üye olurken SMS olarak gönderdikleri doğrulama kodu ile üye olunduğunu ve bu sayede şişirme bir üye portföyleri bulunmayacağını vurguladı.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir