KOBİ’ler için yeni iletişim çözümü: Microsoft Teams Essentials

Microsoft, Teams uygulamasının küçük ve orta ölçekli işletmeler için geliştirdiği yeni sürümü olan Teams Essentials’ın erişime açıldığını duyurdu. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin hibrit çalışma düzeninde üretkenliklerini ve bağlantılarını koruyabilmeleri; iş birliklerini güçlendirebilmeleri için özel olarak tasarlanmış profesyonel toplantı seçenekleri sunan ve Microsoft Teams uygulamasından bağımsız olarak satın alınabilen Teams Essentials, maddi anlamda piyasadaki en uygun çözüm olmasıyla da dikkat çekiyor.
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, “Küçük işletmelerin geçtiğimiz 20 aydır çok zor günler geçirdiğini biliyoruz. Sahip oldukları limitli teknolojiyle yeni çalışma düzeninin esnekliğine uyum sağlamak için üstün bir çaba gösteren küçük işletmeler, özel ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan Teams Essentials sayesinde her zamankinden daha güçlü hale gelecekler” dedi.
Microsoft Teams Essentials ile 30 saate kadar limitsiz grup toplantısı
En fazla 300 kullanıcısı bulunan işletmeler, Teams Essentials ile 30 saate kadar limitsiz grup toplantısı yapma imkanına ve kullanıcı başına 10 GB’lik bulut kullanım alanına sahip oluyor. Öte yandan Teams Essential içinde Teams’in ücretsiz versiyonunda mevcut bulunan ve yeni eklenen özelliklerden de faydalanılabiliyor.
Kullanıcıların bir Teams toplantısına katılması için kaydolması veya Teams uygulamasını yüklemesi gerekmiyor; sadece e-mail adresiyle kolayca katılım sağlanabiliyor. Outlook takvimi entegrasyonunun yanı sıra, yeni Google takvimi entegrasyonu da Microsoft Teams üzerinden toplantı ayarlamayı kolaylaştırıyor (bu özelliğin yakında ekleneceği belirtiliyor)
Together modu, sanal arka planlar, buluşma lobisi ve canlı reaksiyonlar gibi profesyonel toplantı araç ve yetkinlikleri sunuluyor.
Microsoft Teams’in daima erişime açık sohbet özelliği sayesinde iletişim kopukluğu yaşanmıyor. Küçük işletme gruplarına özel sohbet modeli sayesinde grup projelerine hızla başlanabiliyor; istenilen herkesle toplantıya ev sahipliği yapılarak takım arkadaşlarına görevler verilebiliyor, anketler yapılarak elde edilen veriler tek bir merkez üzerinde hızlıca toplanabiliyor. Bu özelliğin de yakında masaüstünde ve internette kullanıma açılması bekleniyor.
Levent Özbilgin kimdir?
İş hayatına 1998 yılında Amerika’da telekomünikasyon yazılım şirketi Sotas Inc.’da Ürün Yöneticisi olarak başlayan Özbilgin, 2003 yılında ECtel Ltd’a geçti ve şirketin ürün gamlarının Avrupa ve Orta Doğu’da pazarlanmasını üstlendi.
2004 yılında Ürün Müdürü olarak geçtiği Telenity’de Türkiye, ABD ve Hindistan’da faaliyet gösteren üç ayrı merkezinde yaklaşık 90 kişilik bir ekibi yöneterek, şirketin küresel çapta toplam 30’dan fazla ülkedeki müşterilerine yazılım ihracatı ile hizmet ve servis desteğini yönetti.
2009 yılında Atos Türkiye Müşteri Operasyon Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2010 yılında Alcatel–Lucent Azerbaycan’dan sorumlu Genel Müdür olarak atanarak Bakü’de iş hayatına devam etti.
2012-2014 yılları arasında HPE Türkiye Kurumsal Hizmetler Bölge Satış Müdürü olarak görev yapan Özbilgin, Yunanistan, İsrail ve Türkiye pazarlarında HP ürün ve hizmetlerinin pazarlamasını yönetti.
Levent Özbilgin 2014 yılında Ericsson Türkiye’ye Vodafone’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak iş hacminde %100’den fazla büyüme sağlamasının ardından 2017 yılında telekom ve kamu müşterilerinden sorumlu Satış Başkan Yardımcısı görevine getirildi. 2018 yılından itibaren ise Ericsson İngiltere’de Vodafone Satış, Dijital ve Kurumsal Hizmetler’den sorumlu Küresel Satış Başkan Yardımcısı olarak görevine Londra’da devam etti.
Levent Özbilgin 2020 yılının Ekim ayından bu yana Microsoft Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapıyor.
İTÜ İşletme Mühendisliği mezuniyetinin ardından The George Washington University Yönetim Bilişim Sistemleri dalında İşletme yüksek lisansı (MBA) derecesi bulunan Özbilgin evli ve iki çocuk babasıdır.