Türkiye Vodafone Vakfı

Türkiye Vodafone Vakfı 10 yıldır düşlere hayat veriyor

Türkiye Vodafone Vakfı, 10 yıldır destek verdiği Düşler Akademisi projesiyle yaklaşık 20 bin gönüllü ile 6 bin öğrenciye ulaştı. Vakfın hayata geçirdiği işaret dili uygulaması “İŞARET” 3 milyon işitme engellinin ve yakınlarının hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bir açıklama yapan Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Engelli olmanın, insan olma halinin doğal bir parçası olduğuna inanıyor ve engelli bireylerin sosyal ve ekonomik hayata katılımını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Toplumsal değişim ve dönüşümün öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Türkiye Vodafone Vakfı, 2008 yılından bu yana destek verdiği Düşler Akademisi projesiyle engelli ve sosyal dezavantajlı bireyleri ekonomik ve sosyal hayata kazandırmaya devam ediyor.

10 yılda 6 bin öğrenciye ulaşıldı

Türkiye Vodafone Vakfı, Alternatif Yaşam Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle hayata geçirilen Düşler Akademisi projesiyle 10 yılda yaklaşık 20 bin gönüllünün desteğiyle 6 bin öğrenciye ulaşıldı.

Diğer yandan, Türkiye Vodafone Vakfı’nın Düşler Akademisi ile hayata geçirdiği, Türkiye’nin en kapsamlı işaret dili eğitim uygulaması “İŞARET” 3 milyon işitme engellinin ve yakınlarının hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Türkiye Vodafone Vakfı’nın Düşler Akademisi projesine bugüne kadar aktardığı toplam hibe tutarı ise 5,5 milyon TL’yi buldu.

Türkiye Vodafone Vakfı uzun soluklu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bir açıklama yapan Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Türkiye’de engelli nüfus oranı %12’nin üzerinde. Engelli olmanın, insan olma halinin doğal bir parçası olduğuna inanıyor ve engelli bireylerin sosyal ve ekonomik hayata katılımını sağlamaya çalışıyoruz. Düşler Akademisi projesiyle engelli bireyler için hayatta bağımsız olabileceklerini hissettiren bir model sunuyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, yürüttüğümüz projelerin tek seferlik değil, sürdürülebilir olmasına özen gösteriyoruz. Yaratılan etkinin sürdürülebilir olması ve insanların hayatında kalıcı değişim yaratması açısından uzun soluklu işbirlikleri önem taşıyor. Bu anlayışla 10 yıldır destek verdiğimiz Düşler Akademisi projesiyle bugüne kadar yaklaşık 20 bin gönüllüyle 6 bin gencimizin hayatına dokunduk. Bu bizim için önemli bir gurur ve mutluluk kaynağı. Engelli bireyler için ilk günkü heyecanımızla çalışmaya devam ediyoruz.”

İlginizi çekebilir:  Çinli Voyah 5 yıl otomobil 8 yıl batarya garantisi veriyor

Engelli bireylere sanat ve spor desteği

Düşler Akademisi projesiyle çeşitli engelleri bulunan ya da maddi yetersizliklerinden dolayı toplumsal dışlanmaya maruz kalan dezavantajlı gençlere sanat yoluyla kendilerini ifade etmeleri, yeni fikirler üretmeleri, aktif ve üretken bireyler olarak toplumda yer almaları için fırsatlar sunuluyor. İstanbul Ataşehir’deki merkez binada, başta tiyatro, dans, resim, enstrüman eğitimi, fotoğrafçılık branşlarında sanat atölyeleri olmak üzere, iş hayatına hazırlık, iletişim becerileri, bireysel koçluk gibi kişisel gelişim atölyeleri düzenleniyor. Antalya Kaş tesisinde ise engelli bireylere sanatta resim, müzik, dans, heykel ve tiyatro; sporda yelken, dalış, tırmanış, futbol, tenis, yoga, voleybol, at binme; eğitimde ise kişisel gelişim, işaret dili, yabancı dil, fotoğraf, kamera ve senaryo dersleri veriliyor.

Gelir modelleri sunuluyor

Düşler Akademisi, engelli bireyler için bağış toplamak yerine kendi gelirlerini kazanacakları gelir modelleri oluşturarak sosyal hayata katılımlarını güçlendirmeyi de amaçlıyor. Katılımcı gençlere profesyonel sanat kariyeri yolu açılıyor. Bu kapsamda, müzik grubu Social Inclusion Band, kış sezonunda her ay farklı mekânlarda konser veriyor ve önemli sanatçılarla sahne alıyor. Düşler Mutfağı, birçok kurumsal firmanın toplantılarına catering hizmeti veriyor. D-film’de ise video, klip ve fotoğraf çekimi yapılıyor; firmalara bu alanlarda hizmet veriliyor.

Düşler Akademisi 10 yaşında

Social Inclusion Band müzik grubu, bu yıl 10’uncu yaşını kutlayan Düşler Akademisi için ünlü sanatçı Ogün Sanlısoy ile birlikte çalışarak “Düşlesen Yeter” isimli bir şarkı yaptı. Ogün Sanlısoy ve Social Inclusion Band’in birlikte seslendirdiği şarkının klibi Düşler Akademisi Kaş’ta ve Vodafone FreeZone Stüdyo’da çekildi.

İşitme engellilere özel uygulama

Türkiye’nin en kapsamlı işaret dili eğitim uygulaması “İŞARET”, belli bir müfredatta ders şeklinde anlatımları içermesi nedeniyle Türkiye’de alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. İşaret dilini öğrenmek isteyen herkese yönelik olan uygulama, 1.100’e yakın anlatım videosu ve 1.400’den fazla kelime içeren bir sözlükten oluşuyor. Uygulama, Google Play aracılığıyla ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir